Friday, December 25, 2015

Elonpolkuja

Kaikki joululahjat valmistuivat ajoissa joten taputtelen täällä itseäni olalle. Kyllä niitä neulottiinkin kädet krampissa välillä mutta valmista tuli ja olivat mieluisia.

malli: Elonpolkuja
lanka: Gjestal Maija, 85 g
puikot: 3 mm
Laikan serkun joulupakettiin kääritttiin tänäkin vuonna sukat. Koska jalan koko nuorella miehellä on jo 43, halusin päästä vähän helpommalla joten valitsin Maijan langaksi jotta tulisi edes etäisesti ajoissa valmista.


Malliksi valikoitui Elonpolkuja Tiina Kuulta. En ihan sileitä sukkia halunnut neuloa enkä raitaakaan joten tutkailin jonkin aikaa Ravelryn ohjehakua ja löysin nämä. Ohje on mainio, sopivan tapahtumarikas, että ei kyllästy mutta ei kuitenkaan liian työläs vaan sukat valmistuivat loppujen lopuksi varsin ripeästi.

Langasta en kuitenkaan niin tykännyt. Siitä on vuosia kun olen viimeksi Maijaa neulonut ja vaikka tämä oli pehmeämpää kuin edellinen kokemukseni niin lanka myös halkeili koko ajan ja oli jotenkin kovinkin muovisen tuntuista. En tiedä onko se vain tämä väri vai onko Maija nykyään yleensäkin niin muovista. Mutta eivätköhän nämä tehtävänsä aja kuitenkin.


Väri ei toistu missään kuvassa oikein, kiitos tämän loistavan Suomen talven jossa kuvataan kun on edes etäisesti valoisaa. Yritin säätää värejä gimpillä mutta siinä kävi niin, että hermo meni vain huonoon kuntoon ja päätin lopettaa ennen kuin hermostun täysin. Väri on semmoinen syvä myrkynvihreä, 70-lukumainen, oikein hauska. Ei näin minttu miltä näissä kuvissa näyttää.

1 comment:

enkulin käsityöt said...

Kauniit sukat todella. Ihana tuo kuvio.
Ihanaa Tapaninpäivää Sinulle