Tuesday, May 5, 2015

Ääntä kohden

Viime vuonna seurasin hieman kateellisena instagrammissa kun muut neuloivat Ysoldan Follow Your Arrow-mysteerihuivia joka siis koostui 5 eri vihjeestä joista jokaisessa oli kaksi vaihtoehtoa. Käytännössä siis kukin rakensi omanlaisensa huivin. Kun sitten tänä vuonna näin, että tämä hauskuus on taas alkamassa, kipitin heti ostamaan ohjeen ja varmistin siten, että tällä kertaa en jäisi rannalle. Ja kyllä kannatti, oli nimittäin ehkä hauskin mysteerihuivi ikinä!


malli: Follow Your Arrow Shawl 2
lanka: Lanitium ex Machina merino single, 143 g
puikot: 3,75 mm
   
Ehkä vaikeinta tässä huivissa oli valita kumman version mistäkin vihjeestä tekisi. Koska olin hieman lälly, kävin kurkkimassa spoilers-ketjua Ysoldan ryhmässä ja tein päätöksiä vähän siltä pohjalta, että mikä näytti omaan silmään kivalta. Ja tarvii sanoa, että kyllä Ysolda vaan osaa suunnitella.


Koska siellä ryhmässä ei ole yhtään rumaa huivia tai yhdistelmää vihjeistä joka ei toimisi mahtavasti keskenään. Ysolda ohjeisti, että huivin voi tehdä yksivärisenä tai kahdella värillä ja mikäli halusi tehdä kahdella värillä, ohjeessa sanottiin mikä on Ysoldan mielipide siitä missä kohtaa kannattaa vaihtaa väriä/raidoittaa tms. Tein kiltisti gurun ohjeiden mukaan ja rakastan, rakastan, rakastan tätä huivia.

Lanka oli minulle uusi tuttavuus, nämä kaksi vyyhtiä kotiutuivat viime vuonna Lanitium Firefly-klubista ja kun ne olivat kumpikin tulleet, tiesin haluavani tehdä niistä raitahuivin. Jonkin aikaa ne ehtivät odotella mallia, ensin pohdin jotain Veeran raitahuivia mutta kun sitten tuli aika valita langat tähän mysteerihuiviin, tiesin heti mitkä langat valitsen. Yhdessä nämä toimivat mielettömän mahtavasti, olen todella iloinen, että uskalsin valita nämä tähän huiviin. Lanka on upeaa, pehmeää ja Lanitiumin värjäykselle ottamani kuvat eivät tee oikeutta. Sillä ne ovat syvät, rikkaat ja vivahteiset.

Tämä huivi lienee yksi kauneimmista asioista mitä olen koskaan omin pienin kätösini tehnyt. Ja luulen, että tästä tulee myös yksi lempihuiveistani sillä muoto ja lanka tekevät siitä loistavan kaulaan kiedottavan arjen luksuksen. Suosittelen kokeilemaan tätä lankaa, pohjalanka on hyvin vastaavaa kuin esimerkiksi Madelinetoshin Merino Light mutta Lanitiumin hinta on tällä hetkellä hieman kukkaroystävällisempi. Itse olen sitä mieltä, että olisin täysin tyytyväinen jos saisin neuloa heidän värjäyksiään lopun ikääni.

Ja vielä yksi kuva!

Testiryhmä siis suosittelee Ysoldan huiviohjeita ja Lanitium ex Machinan merino singleä.

4 comments:

Keikkudo said...

Ihana huivi <3 ja nuo värit on aivan syötävän ihanat! <3 Eksyin samantien ihastelemaan noita Yolandan ohjeita, täytyykin pistää suosikkeihin ja harkita sitten seuraavaan mysteerihuiviin osallistumista ^^

janita said...

Aivan ihanan huivin olet tehnyt!! :)

Neulisti said...

Iiiihana huivi. Tän vuoden mysteerihuivit on olleet huikaisevan kauniita. Pitää ehkä jossain välissä näin jälkikäteen shopata ohje.

enkulin käsityöt said...

Toooosi UPEA