Thursday, May 7, 2015

Maasälpä

Olen tässä vuosien kuluessa huomannut muutoksen siinä mitä neulon. Siinä missä muutamia vuosia sitten neuloin paljon vaativiakin pitsihuiveja henkäyksenohuista langoista niin huomaan nyt neulovani ainaoikeaa raitaa fingering-vahvuisista langoista. Yksi syy tähän muutokseen on varmasti eräs lempisuunnittelijani Veera Välimäki joka on nostanut raidat ja ainaoikean pinnalle.

malli: maasälpä
lanka: Sundara Yarn sock yarn & Dulcimer Nue, 164 g
puikot: 4 mm
Kun Veera ilmoitti, että häneltä tulee huivikirja, melkein ratkesin liitoksistani. Koska rakastan hänen huivejaan. Niissä on sitä jotain mikä iskee kuin metrin halko. Yksinkertaista, kaunista, jujullista. Erilaista. Leikkisää. Eivätkä kirjan mallit ole mikään poikkeus siitä.


Ensimmäisenä kirjasta pääsi puikoille Maasälpä johon valikoitui langoiksi varsin hyvin varastossa marinoituneita merinolankoja. Sundaran sain jo useita vuosia sitten vaimolta hääpäivälahjaksi ja se on siitä asti odottanut oikeaa ohjetta, jotain arvoisaansa johon sen raaskisin neuloa. Kun viime vuonna järjestelin lankavarastoani, Dulcimerin Nue oli sattumoisen sen vieressä ja päätin parittaaa ne keskenään.


Kun sitten kaipailin jotain neuletta ollessani kipeänä, nostin esiin nämä kaksi vyyhtiä jotka olivat kivasti vielä kerälläkin valmiiksi. Eikun puikot käteen ja kirja esiin ja neule alulle. Maasälpä on taattua Veeraa. Ainaoikeaa, raitoja, mielenkiintoisia muotoja ja mietittyjä ratkaisuja jotka vaan Toimivat. Tästä tuli kertaheitolla suosikki, ihana kieputtaa kaulaan ja mennä ulos tuuliseen kevätilmaan. Kumpikin lanka on aivan ihanaa ja niin pehmeää ja pääsevät tässä mallissa edukseen mielettömän hyvin.


Kuvat eivät tee oikeutta tälle mallille koska tätä oli lähes mahdotonta kuvata yksinään. Mutta muotonsa takia tämä on juuri sopiva kaulaan kieputettavaksi ja sopii käsinvärjätyille ihanuuksille joita on hillottu kaapissa ties kuinka kauan. Huivileikistä puikoillani on tällä hetkellä myös toinen huivi, Kappa on matkannut joitakin viikkoja luentoneuleena ja edistyykin kivaa vauhtia. Siitä lisää myöhemmin!

4 comments:

Neulisti said...

Mullakin olisi langat tähän odottamassa. :) Ihanan keväinen väriyhdistelmä.

Satu said...

Olen täsmälleen samaa mieltä. Veeran mallit on vaan niin parhaita!

Sun Maasälpä on hurjan kaunis!

A-L said...

näyttää ihan Baktukselta? ohje lienee hyvin samanlainen... ei siinä mitään, kiva ja helppo huivimalli.

Tui said...

A-L, ohje on vähän samantyylinen kuin Baktus mutta tästä ei tule semmoista loivaa kolmiota. Vaikea selittää ja nää mun kuvat ei oo kovin informatiivisia koska tätä oli niin vaikea kuvata yksin. :D