Monday, March 16, 2015

Ovet auki! Alomohora!

Se on taas täällä. Nimittäin sukkahullutus eli Sock Madness. Osallistuin viimekin vuonna ja keikuin mukana aina kuudennelle kierrokselle jossa tipahdin omasta tahdosta pois pelistä. Mutta hauskaa oli, noin pääsääntöisesti. Muutamia kertoja oli lähellä hermojen menetys ja sukkaneule lenteli pitkin asuntoa hermoromahduksen takia mutta yhteispelillä laikan kanssa onnistuttiin silti. Sillä sehän on selvää, että vaimo joutuu (taas) avustamaan tekniikkaosioissa eli opettelimme viime vuonna mm onteloneuletta, muutaman uuden luontitavan ja tekemään raivostuttavia icord-putkia sukkaan.

Tänä vuonna karsintaohje oli Harry Potter-inspiroitunut ja valikoin langaksi viime vuoden Tour de Sockia varten ostamani fabelin. Tänä vuonna tavoitteeni on neuloa mahdollisimman monta paria vaimon sukkalaatikkoon koska Laika kuluttaa sukkia nopeammin kuin ehdin neuloa hälle uusia.

Malli: Alomohora!
Lanka: Drops Fabel, 74 g
Puikot: 2,5 mm & 2,25 mm

 Loin varren silmukat puikoilla 2,5 mm joilla on myös varsi neulottu, halusin kuitenkin tiiviimpää neulosta jalkapohjaan joten vaihdoin siinä kohdin 2,25mm puikkoihin. Olisin voinut kyllä alusta asti neuloa noilla pienemmillä, neulos jousti enemmän kuin mitä ajattelin sen joustavan. Mutta ei tullut huonot näinkään joten eipä tuo haittaa.


Omiin jalkoihin nämä on vähän isot ja tulee tuommoinen hauska tonttutossuefekti. Hih.Tämä oli viihdyttävä ohje jonka mallineuleen oppi melko heti ulkoa ja siten pystyi neulomaan missä vaan. Tällä kertaa fabel käyttäytyi myös pesussa nätisti eikä ole värjännyt. (Kesällä neulotuista onteloneulesukista ei voi sanoa samaa, turkoosi fabel päästää edelleen väriä järkyttävästi vaikka niitä sukkia on pesty usein.)

Nyt odotellaan, että saa joukkutiedot ja sitten uutta sukkaohjetta!

No comments: