Wednesday, March 4, 2015

Faking mainstream

Jotkut neuleohjeet vaan valtaa koko Ravelryn ja neuleyhteisön ja Kaikki neuloo sitä ohjetta. Vuosien varrella näitä on nähty useita. Baktus, February lady sweater, Color Affection, Nuvem, Hitchiker, Still light nyt ainakin on tulee heti ekana mieleen. Ja kyllä, kuten linkeistä näkee niin olen nämä kaikki neulonut itsekin.

Joten kun Joji julkaisi 3 colored cashmere cowlin ohjeen, oli aika selvää, että siitä junasta minäkin löytyisin jossain kohtaa. Melko piankin itse asiassa, olisin aloittanut varmaan heti jos ei olisi ollut puikoilla kaikenlaista muuta jota piti saada valmiiksi ja yritin vastustella uuden kutsua.

Malli: 3 colored cashmere cowl rav
Lanka: käsinkehrätty merinosilkki, Bc garn Silkbloom extra fino & Lanitium ex Machina Merino single, yht 105 g
Puikot: 3 mm

 Ihan mahtava projekti kaiken kaikkiaan. Lankojen valinta oli ehkä tämän projektin vaikein osuus. Liikaa vaihtoehtoja! Kulutus oli aika pientä joten sain käytettyä Ysoldan mysteerihuivista jääneen jämän Lanitiumin klubilankaa melkein kokonaan tähän (siitä lisää kunhan pingotuskeiju tulee kylään), pääväriä eli käsinkehrättyä merinosilkkiä jäi puolet ja samoin silkbloomia. Eli mahtava projekti esim sukkalankajämille tämä!

Ainut modaukseni tähän ohjeeseen oli tehdä resori 2+2 eikä 1+1 koska en meinaa saada 1+1 resorista koskaan nättiä ilman kierrettyjä silmukoita. Lisäksi tein yhden raidan keskelle raitaosuutta The Uncommon Threadillä, piristämään raitasektiota.


Hieman pelkäsin etukäteen, että tämä on epäkäytännöllinen mutta ehei, tämähän on mitä parhain putkula. Menee kaiken kanssa, lämmittää mutta ei ole tiellä. Suunnitelmissa on tehdä ainakin yksi vielä, neutraaleimmista väreistä tällä kertaa mutta ihkusta Rikun kashmirista.


Tykkään kovin lankavalinnoistani, käsinkehrätty merinosilkki on hieman rustiikkisen oloista ja tuo kivaa kontrastia sileämmälle silkbloom extra finolle sekä lanitiumin merinolle. Ohje on hyvin kirjoitettu kuten Jojin ohjeet yleensäkin ja tässä tapahtuu juuri sopivasti, että voi katsella telkkaria samalla. Kuitenkin tapahtuu myös siten sopivasti, että tämä addiktoi. Kun "tämä raita vielä" ja "jos tämän osion nyt vielä tänään neuloisi loppuun". En yhtään ihmettele, että tällä hetkellä tällä ohjeella on Ravelryssä nyt 710 projektia ja lisää tulee joka päivä.

3 comments:

Myrkytar said...

En ole muuten aiemmin mennyt mihinkään noihin joukkohullutuksiin mukaan. Paitsi olen ehkä saattanut neuloa yhden Daybreakin, kun tarkemmin aattelee. Mut tämä olikin kivan näköinen projekti.

Katju said...

Kiva, taidanpa minäkin.

TiinaV said...

Pahasti on tää malli huudellut minullekin ilmestymisestä asti... iiks!