Saturday, March 7, 2015

Dragons!

Tämän vuoden haasteenani on tehdä mahdollisimman paljon vaatteitani itse ja siten olla ostamatta uutta kaupasta. Poikkeuksena itselleni sallin sellaiset artikkelit joiden tekeminen itse on mahdotonta tai hankalaa kuten kengät ja esimerkiksi ulkoiluvaatteet. Tähän asti on mennyt tosi hyvin, olen ostanut kirppikseltä paremman villakangastakin sekä yhden tunikan ja ostanut uuden talvitakin koska vanha yksinkertaisesti hajosi saumoistaan.

Viimeisin käyttöön asti päässyt itsetehty vaate on tämä hamonen lohikäärmeineen. Kangas tuli vaihtokauppana sukkien ompelusta ja malliksi valikoitui Ottobresta Spot-kaava (2/2010). Tykkään paljon tästä mallista ja toinen hamonen on jo tällä kaavalla leikattunakin odottamassa ompelua.

Olen myös käynyt tarkkaan läpi vaatehuonetta ja pistänyt kiertoon ne vaatekappaleet joita en käytä. Projekti 333 houkuttaa mutta en vielä ole saanut aikaiseksi sen tarkemmin toteuttaa sitä. Mutta huomaan jo nyt, että kun kaapissa on vain oikeasti kivoja artikkeleita, pukeutuminen on huomattavasti helpompaa kun voi periaatteessa napata mitä vaan käteensä tietäen, että se on kiva ja sopiva. Yksi syy tähän omavaraisuuteen pyrkimiseen onkin juuri se, että tässä koossa kauppojen valikoima on akselia kehno-käsittämätön. Eikä auta aina sekään, että olisi rahaa käytettävissä ns. pohjattomasti koska ilmeisesti XXL-kokoisen naisen ei odoteta pukeutuvan kuin viskoosiin, mustaan ja kaapuihin tai kummallisiin printteihin kuten kynttiläkruunuihin tai tekstipaitoihin.

Oman tyylin löytäminen on ollut pidempi projekti ja huomaan, että näin 35 vuoden kunniakkaassa iässä alan ehkä löytää sitä. Eikä siihen kuulu musta viskoosikaapu jossa on kynttiläkruunu. Haluan hauskoja, pienellä jujulla varustettuja vaatteita kauniista printeistä. Ja koska en löydä niitä kaupasta, opettelen sitten tekemään itse!

3 comments:

enkulin käsityöt said...

Upea hame.
Minäkin ompelin ennen paljon vaatteita itselleni ja lapsille. Nykyisin aika ei riitä työkiireiden vuoksi.
Oikein hienoa naistenpäivää sinulle.

-P- said...

Ehdottoman kannatettava projekti tällä vuodella! Vaikka olen ns. normaalikokoinen, niin kaupan valikoima on kyllä toisinaan tylsä... Ja itse tekemällä on varmasti uniikki, ei tarvii katsella bussissa 7 samanlaista takkia muiden päällä! Peukutan kovasti tätä sinun vaate-projektiasi. Ja tuo hame on ihan mahtavan hauska!

Sanni S. said...

Hei ihan sairaan magee hame! Pitänee itsekin harkita.

Ja toi vaateasia.... oon ihmetelly ihan samaa. Miksi plus kokoiselle ei tehdä istuvia ja nättejä vaatteita suomessa? Miks niiden kaikkien pitää huutaa et hei, tää ihminen on iso! Asos on pelastaja. Ja uusin löytöni juhlamekko-ongelmissa, nimittäin lindy bop.