Friday, February 6, 2015

Kyllä hatuttaa

Perinteisesti keväällä on iskenyt mulle ankara hatutus ja nytkin se on jo päällä vaikka talvessa vasta mennään. Näistä hatuista kuitenkin kumpikin on aloitettu jo viime vuonna, ovat vaan jääneet kaikenlaisen muun neulomisen jalkoihin. Mutta sitten rykäisin valmiiksi ja nyt oon kahta myssyä rikkaampi!

Malli: It's brrr time!
Lanka: Madelinetosh Tosh DK, 62g
Puikot: 4mm

Ihastuin tähän Suvin suunnittelemaan pipoon heti kun näin sen. Syksyllä käsityömessuilta mukaan tarttui vyyhti ohjeen mukaista lankaa joka oli korvamerkitty tätä pipoa varten. Sain joskus marras-joulukuussa tehtyä tähän resorin, muun pipon hurautin neuloen yhdessä päivässä!


Ensimmäinen kosketukseni Tosh DK:hon ja ah, rakastuin noin vaan. Miksi, oi miksi tämän pitää olla niin perskutin kallista! Pehmeää, neuletuntuma on jumalainen kuten myös värisyvyys. Ehkä parar fuksia hetkeen on tässä. Lottovoiton saatuani ostan tätä sata kiloa.

 Yksi parhaista puolista tässä pipossa on nuo pienet kissankorvat! Ihan parhaat! Thihihii.

Malli: Mrs Jekyll & Little Hyde
Lanka: Keesi Durasock, 105 g
Puikot: 2,5 mm & 3 mm
 


Kuten näkyy, kuvausassari ei ollut ihan kauhean yhteistyöhaluinen. Mutta ei voi mitään kun on niin söpö! Tämän kivan kääntöpipon ohjeen sain toissavuonna syntymäpäivälahjaksi Rillieltä ja olen sitä siitä asti silmäillyt sillä silmällä. Syksyn kuitupitoisissa sitten iskin kärppänä Keesin myyntipöytään ja ostin siihen langat, myssykin pääsi silloin puikoille. Sain resorin tehtyä ja kyllästyin. Hm, tässä on joku kaava selvästi.

 Noh, neuloin pitsiosan valmiiksi ja totesin, että a) luontireuna kiristää niin, että otsaan sattui viiden minuutin päästäkin ja b) myssy on liian lyhyt. Kohta a ratkesi sillä, että laika purki luontireunan (tässä on tubular cast on) ja kohta b sillä, että luki ohjetta kunnolla ja neuloi myssyyn ne 20 kerrosta joiden olemassaolon olin täysin jättänyt huomiotta.


Myös Keesin Durasock oli uusi lanka miulle mutta tuskin tulee olemaan viimeinen kerta kun sitä neulon! Ihanat värit, mahtava värisyvyys ja hyvä neuletuntuma. Kumpikin näistä pääsee varmasti käyttöön! Sen verran vielä kehun, että kumpikin ohje on hyvin kirjoitettu ja ilo neuloa, näitä Kutomo suosittelee jos olette myssyjä vailla!

2 comments:

amuk said...

Oooh ja aaahh kuinka ihanat pipot! Minäkin odottelen sitä lottovoittoa....pitäisi kait ainakin joskus kokeilla osuuko kohdalle. Madelinetoshit ovat ihquja mutta ylellisyyksiä joista nautitaan vain joskus,muuten menee tili pahasti miinukselle. Ko lankoja saa saksasta aika paljon halvemmalla, vink,vink.

enkulin käsityöt said...

Upeaa tämä sinun hatutus.