Sunday, February 15, 2015

Lohikäärmeratsastaja ja metsästäjä

Luultavasti jokainen neuloja tunnistaa tämän(kin) ongelman. Kirjahyllyyn kertyy ihania kirjoja ja lehtiä tahtia jossa ei ehdi niistä neuloa. Meillä rakastetaan kirjoja, kaikenlaisia, ja se näkyy. Mutta koska juuri raivasin neulelehteni pois hyllystä, päätin, että neulekirjoihin ei tarvitse koskea. Saan pitää niitä koristeina jos tahdon.

Malli: Shur'tugal
Lanka: Inaya BFL Sock, 80g
Puikot: 2,5mm
 Mutta yritän kuitenkin joka tapauksessa neuloa niistä aina kun on sopiva tilaisuus. Reilu vuosi sitten Tallinnassa ollessani kirjakaupasta mukaani tarttui Socktopus-kirja jossa on aivan ihania sukkamalleja (suosittelen kovin jos pitää sukien neulomisesta ja/tai kauniista kirjoista). Vuoden kirja ehti olla hyllyssä ilman, että sain neulottua siitä. Kunnes otin viikonloppureissulle kerän lankaa, kyseisen kirjan ja puikot.Ensimmäiseksi malliksi valikoitui Shur'tugal, erään lempikirjasarjani mukaan nimetty hauska ohje. Esikoinen-kirjasarja on niitä jotka on tullut luettua sekä englanniksi että suomeksi ja useampaankin kertaan eestaas. Valitettavasti en vieläkään ole siltikään saanut pientä lohikäärmevauvaa itselleni.


Malli oli mitä oivin käsinvärjätylle langalle jonka voisi ehkä luokitella pätkävärjätyksiksi mutta ei kuitenkaan ole ihan sitä. Voisin kuvitella, että tämä malli sopisi hyvin levottomallekin langalle koska mallineule rauhoittaa sitä oivasti. Mallineule on sopivan viihdyttävä ettei tylsisty mutta tarpeeksi helppo, että sen oppi melko heti ulkoa.


Kokonaisuudessaan vallan mainio ohje, tykkäsin kovin kantapäässä olevasta pienestä jujusta sillä kantalappu on maailman tylsin neuloa yleensä. Näin ei ollut tämän mallin kanssa koska tapahtumia oli siinäkin sopivasti. Olen samankaltaisesta pohjasta neulonut kesällä Tour de Sockiin yhdet sukat ja niitä on pidetty todella paljon ja lanka on kestänyt hyvin. Voisin sanoa, että tämä tiukkakierteinen BFL on kovaa vauhtia nousemassa yhdeksi suosikikseni ja värjään sitä myös omaan puotiin (jossa on tällä hetkellä yksi vyyhti!) juuri siitä syystä, että pohjana se on vallan mahtava. Kestävä, pehmeä ja kaunis.

Peukut ylös siis sekä Socktopus-kirjalle että Inayan BFL sockille, käykää myös ehdottomasti kurkkaamassa mitä muita ihania värjäyksiä hänellä on puodissaan!

2 comments:

Emma said...

Jännä pinta, näyttää tuossa värissä tosiaan ihan lohikäärmeen suomuilta :)

-P- said...

Aikas mahtavasti sopii tuo lanka tuohon mallineuleeseen! Huippua-sukkaa!