Sunday, December 14, 2014

Ylläripylläriraitaa

Marraskuiselle Käsityömessureissulle piti saada mukaan jokin kätevästi mukana kulkeva neule ja päädyin tuttuun ja turvalliseen sukkaneuleeseen. Sukka on pieni, sitä voi neuloa melkein missä vain ja painaa vähän. Lisäksi olen siinä pisteessä, että sukkalaatikossani on melkein pulaa sukista joten pitää neuloa reippaasti sukkia itselle.

Pienen pohdinnan jälkeen langaksi valikoitui Kahelien yllärikerävaihdossa aikoinaan kotiutunut ylläripallo jonka mulle keri Darjuska. Siitä neuloitui varsin hauskat ja pirtsakat sukat!
 Kulutusta tuli huimat 74 grammaa mutta sekin on hei 74 grammaa! Pallosta jäi vielä jäljellekin ja olen neulonut siitä tullutta vihreää jo joulukalenterisukkiin (joista lupaan postata ensi viikolla!). Tykkään näistä valtavasti.


Tein näihin jälkijättöisen (afterthought) kantapään, tein jo yksiin sukkiin ja tykkään siitä miten se istuu jalkaan joten testailen josko tykkäisin siitä enemmänkin. Plussaa on ainakin, että ei tarvitse neuloa kantalappua joka on tylsintä ikinä.


Loppukevennyksenä tilannekomiikkaa johon neulojat osaavat samaistua. Jouduin pyytämään vaimoa avuksi, että sain jalkani alas pöydältä koska olin saanut sen tuohon niin, että selkään sattui jos liikutin jalkaa. Ei ole aina helppoa neulekuvaaminen!

No comments: