Sunday, May 12, 2013

Undulaattisukat

Olen aina välillä kiltti vaimo ja neulon myös vaimolleni. Lähinnä sukkia koska niitä se ei saa itse neulottua, Laika jymähtää aina kiilakavennuksiin. Startiittivapaapäivänä aloitin hälle sukat ja nyt ne on valmiit!


undulaatitvalmis

valmiit

valmiit2
Malli: Undulating rib socks (rav)
Lanka. Villa Mokka Mokkasukka, 69 g
Puikot: 2,5 mm

Laika sai itse valita mallin ja tykkäsin kyllä valinnasta aika paljon. Kiva neuloa välillä vanhemmasta päästä kirjakantaani, Favorite socks kun on ensimmäisiä neulekirjojani ja olen (siitäkin) neulonut hävettävän vähän. Mutta nyt on taas yksi pari neulottu läpi ja nämä voisin kyllä hyvin neuloa toistekin. Mallineule on helppo mutta nätti, oppi heti ulkoa ja voi kuskata mukana keskeneräistä neuletta ilman, että tarvitsee välttämättä kirjaa kanniskella kanssa.

Lanka on ihanaa ja niin harmittaa, että tätä ei tehdä enää. Mutta samanlaista pohjaa on mm Step joten hamstrailen sitä sitten joskus. Kun saan taas ostaa sukkalankaa eli ehkä ensi vuosikymmenellä. Aikaisintaan.

Nämä sukat on myös mun ensimmäinen pari huhtikuun sukkahaasteeseen, osallistuin haasteen kakkosvaihtoehtoon eli kotimaisen värjärin sukkalangalla neuloin. Toinenkin pari on siihen tulossa, Laikan värjäämällä langalla mennään toisen parin kanssa. Mutta niistä myöhemmin lisää. Nyt Nuvem käteen ja Netflixistä ohjelmaa pyörimään jotta saa huivia edistettyä taas, deadline kun lähenee huimaa vauhtia.

7 comments:

Mallaviri said...

Onpa viehättävät sukat! Lanka sopii tosi hyvin tähän malliin. Mulle kans... pitääpä tutkailla tuota kirjaa, sitä ei mulla vielä ole :-)

Laika said...

On muuten parhaat sukat jalassa! Mä jopa UNOHDIN että mulla oli ne kun istuin hetken aikaa paikallani. :D

KnittingArchivist said...

Ihanat sukat!

Inkeri said...

Kaunis malli ja lanka.

Tiina said...

Ihan hirveen ihanat! Oot aika ihana vaimo. :)

A-L said...

nuo on yksinkertaisuudessaan ihanat! värikin on aika keväisen herkullinen. Tahtoo kans!

nienor said...

Kauniit sukat! Mun piti ihan nousta ja mennä katsomaan että onko mun Favorite Socks-kirjassa oikeesti tällänen ohje, kun ei näyttänyt yhtään tutulta. Olihan siellä, mutta ne kuvat siellä eivät tee oikein mallille oikeutta, mutta näiden sun kuvien myötä oikein innostuin tästä ohjeesta :)