Friday, May 3, 2013

Pari lankaa

Otsikoiden keksiminen on aina yhtä hankalaa joten pahoittelen loistavaa mielikuvitustani niiden kanssa.

Mutta olen kehrännyt! Kahta ääripäätä, paksumpaa ja todella ohutta. Ensimmäinen on Into the Worldin corriedale värissä Walla walla  jonka ostin Olebrummilta kevään lankavaihdossa. Kuidun värit puhuttelivat heti ja ajatus oli tehdä tästä paksumpaa lankaa, esim lapasiin sopivaa. Sanotaan, että hyvin suunniteltu on puoliksi tehty mutta niin ei tässä tapauksessa käynyt. Koska tästä langasta ei todellakaan tullut paksumpaa vaan erittäin ohutta.

Halusin sekottaa värejä joten tein 2-säikeistä ja kehräsin ihan siten miten värit tulivat letistä. Tykkään lopputuloksesta vaikka se onkin hieman kirjava. Tästä tulee kuitenkin kaunis huivi isona. Metrejä kertyi kaikkiaan 610 sataan grammaan eli aika paljon!

corriedale2

corriedale

Koska tästä ei tullut sitä paksumpaa lankaa, piti yrittää uudestaan. Tällä kertaa kuiduksi valikoitui omasta padasta noussut polwarth. Tein jälleen kaksisäikeistä, olen siihen tykästynyt ja ensimmäisen kerran sain säikeet lähes täsmäämään, toiseen rullaan jäi vain muutama metri! Selvästi oli kuitenkin vaikeampaa kehrätä paksumpaa mikä näkyy heti langan "jäljessä" sillä se ei ole niin tasaista kuin monet muut lankani. Mutta en haittaa lainkaan, tästä tuli silti ihanaa. Siinä missä ylempänä esitelty corriedale on hieman karheaa ihoa vasten, polwarth on kuin vauvan peppu!

polwarth

polwarth2

Metrejä tähän tuli noin 260 eli ei tämäkään mitään erittäin paksua ole mutta huomattavasti paksumpaa kuitenkin edelliseen verrattuna. Tykästyin kovin polwarthiin ja sitä haluan ehdottomasti lisää ja paljon. Väriä tämä otti myös todella nätisti!

2 comments:

Emma said...

Kauniita molemmat vyyhdit! Hyvä tietää Polwarthin ominaisuuksista, miullakin taitaa olla sitä letti varastossa...

Helena said...

Kertoisitko mulle, miten mittaat langan pituuden.