Thursday, January 10, 2013

Vuoden viimeinen

Vuoden viimeisenä iltana sain valmiiksi ihanat sukat ihanasta langasta. Valitettavasti näistä tuli omiin jalkoihin aivan liian kapeat mutta rakastava koti löytyi kuitenkin näille. Olisi pitänyt tajuta kyllä, että jos ohjeessa on käytetty String theoryn Caper sockia, ei sitä voi korvata Heritagen silk-versiolla joka on huomattavasti ohuempaa vaikka metrit taitaa olla samat. Koostumus on jotenkin "möyheämpi" tuossa Caper sockissa nimittäin.

elm2

elm3

elm4
malli: Elm (rav)
lanka: Cascade yarns Heritage silk, 73 g
puikot: 2,25mm

Malli on taattua Cookie A-laatua, loistava. Näitä oli ilo neuloa, etenkin kun oli lankana ihanainen silkkisukkalanka. Josta kyllä vielä itsellekin neulon sukat, sain tätä nimittäin ihanan harmaana jouluvaihdosta vyyhdin.

Jos tykkää neuloa sukkia, ehdottomasti suosittelen tämän kirjan (The Knitter's book of socks) hankkimista. Monta sivua teoriaa siitä mikä tekee hyvän sukkalangan, miten mitata sukkaa varten jalkaa ja sitten mieletön määrä loistavia sukkaohjeita. Menee omalle hankintalistalle, nyt tyydyin kirjaston kappaleeseen.

Vuoden 2013 ensimmäisen neuleen esittelyyn saattaa mennä hetki koska kehruumojo meinaa viedä mennessään. Puikoilla on kyllä neuletakki joka läheneee valmistumista mutta en pidättelisi henkeäni sen suhteen, että koska se esitellään täällä (kts edellinen postaus). Mutta valmiita kehruita tulee esittelyyn kyllä lähipäivinä!

2 comments:

A-L said...

Aivan ihanat!

enkulin käsityöt said...

IHANAT. Todella kaunis malli ja väri.