Sunday, January 6, 2013

Olen jo useana vuonna uhannut, että en neulo mitään joululahjaksi. Kun en kerran osaa aloittaa ajoissa. Mutta joka vuosi siinä sitten käy niin, että päädyn kuitenkin neulomaan ja nimen omaan viime tipassa. Kuten tänäkin vuonna. Huoh. Ehkä tänä vuonna yritän oikeasti aloittaa ajoissa, tehdä vaikka pitkin vuotta pipoja ja sen sellaista koriin josta voi lahjoa ihmisiä. Tämä olisi ideaali, katsotaan sitten loppuvuodesta miten onnistuin.

Mutta niin. Lahjoin tänä vuonna neulelahjalla perinteisesti vaimoa, Laika saa joka joulu ohuet villasukat ja niin sai tänäkin vuonna. Tällä kertaa Laika oli valinnut langan itse jo syksyllä (en siis ota vastuusta tästä langasta ja sen aiheuttamista mahdollisista henkisistä vaurioista).

IMG_0200

IMG_0199

IMG_0198

IMG_0197
malli: Gentleman's shooting socks with fluted pattern (rav)
lanka: Rico Desings Superba safari 4ply & Katia Laine nylon
puikot: 2mm

Laika esitti toiveen hieman pidemmistä sukista joten oli luontevaa kääntyä Guruni eli Nancyn puoleen. Katselin langan projekteja ravelrystä ja halusin jotain sellaista pintaneuletta mikä rikkoisi hieman langan värijuoksuja. Noh, onnistuin jotenkuten. Aikamoista pellenoksennusta nää on mutta vaimo tykkää mikä on pääasia. Ja metsästäjällä tarviikin kuulemma olla maastoutumissukat. Toinen kertani kun neuloin tän mallin ja tykkään kovin. Mietitty, helppo neulottava ja kaunis lopputulos.

IMG_0211
malli: Windschief (rav)
lanka: Viking Ville, 105g
puikot: 3,5 mm

Joka hemmetin joulu mulla on yksi ongelmallinen lahjottava ja se on miun oma isä. Isä käyttää kovin vähän sukkia joten niitä en viitsi sille neuloa, entiset on kuulemma vielä iskussa. Tällä erää päädyin pipoon (joka oli tänään sillä käytössä, jee!). Samalla tohinalla neuloin kummitädin miehelle kanssa pipon. Kumpikin ilahtui myssystään kovin ja tykkäsi mikä on tietty neulojalle sitä parasta palautetta. :) Malli on hauska, Laika teki itselleenkin tämmöisen. Itse saatan tehdä sen kaulurin joku päivä itelleni. Lanka oli uusi tuttavuus mutta tykkäsin kovin ja ostinkin ohuempaa versiota eli Vilmaa puserollisen lahjarahallani. Harmaana.

Muutakin postattavaa on mutta niistä lisää toiste! Ei makeaa mahan täydeltä!

3 comments:

enkulin käsityöt said...

Voi että on upeita neuleita. Hyvät mallit molemmissa.

Drucilla said...

Pellenoksennusta... :D Hienot sukat nuo on! Pipon malli on hauska, otanpa ohjevinkin talteen.

A-L said...

hauskannäköisiä nuo pipot! sama ongelma täälläkin aina sen oman isän lahjan kohdalla. ite päädyin sukkiin tänä vuonna mut toi pipo on kyllä kanssa nyt senverran kiva et taidan laittaa ravelry jonoon ensi joulua varten (olisi aika mahtavaa jos jo ennen juhannusta tietäisi mitä neuloa lahjaksi!!) oikein hyvää alkanutta vuotta!