Monday, January 7, 2013

Lankaa!

Rukki on hurissut tasaisesti tulostaan asti ja nostanut kuumeen. Omaan rukkiin on keräys aloitettu (lahjoituksia otetaan vastaan!) ja toivottavasti ensi kesänä huristelen omalla rukilla. Lankaakin on syntynyt, muutama vyyhti odottaa kirjahyllyssä pesua ja kuvausta mutta näytetään nyt nämä muutamat jotka ovat sen jo saaneet.

IMG_0131

Tämä oli ensimmäinen kokonainen topsi jonka Vickanilla kehräsin. Shettistä, kaksisäikeisenä tätä on kaikkiaan 129 metriä sadassa grammassa. Ei täydellistä mutta ei sitä tavoiteltukaan. Tämä yksilö meni äidille joululahjaksi.

IMG_0191

Sen jälkeen rullalle poljettiin itsevärjättyä shettis-silkkiä. Kaunista, tästä tulee jotkut käsiasiat jossain kohtaa. Navajokerrattua (olen mielettömän ylpeä itsestäni, että osasin sen heti!) tätä on 188m / 100g.

IMG_0192

sen jälkeen tartuin rohkeasti Ultimecialta saatuun Unwind yarn companyn merinoon. Yllätyin kun kehruu sujuikin hyvin, ei merino ollutkaan liukasta ja hankalaa! Tämä(kin) on navajokerrattu (ei liene vaikea arvata, että tykkään siitä tavasta kerrata lankaa) ja metrejä on noin 200 sadassa grammassa. Tästä tulee joku piponen.

IMG_0206

BFL-silkkiä, ilo kehrätä ja niin kaunis värjäys. Friends in Fiberilta tämä on alkujaan, minulle Asarumilta saapunut. Tästä tulee Daybreak Cascade heritagen kaverina. 258 metriä ja 100g. Tykkään!

IMG_0204

Viimeisenä esittelyvuorossa on HillTopCloudin shoutdownia värissä pina colada. 188m, 88g navajoituna ja tästä tulee töppöset. Hieman karheampi kuitu mutta kuulemma hyvää sukkiin, lapasiin etc. Tykkäsin kovin tämän kehräämisestä, meni kuin itsestään rullalle.

2 comments:

Oranssi said...

Slurps, millaisia lankoja! Olet tosi taitava!

Neulisti said...

Ihanuuksia. Ja navajo-kertaaminen on ihan parasta! Täällä odotellaan Majacraft Rosen tilausta perillesaapuvaksi ja kehräillään sillä välin wanhalla rouwalla.