Sunday, September 30, 2012

Tavoitetakki ja vitamiinimyssykkä

Elopainoa on kertynyt aivan liikaa ja siitä syystä meillä onkin menossa projekti muuta elämäntapoja ja laihdu. Joten kun tuli aika aloittaa uusi neuletakki, tuntui luontevalta tehdä siitä suoraan noin kokoa pienempi kuin mitä nyt olen. Eipähän jää suoraan liian isoksi ja on jotain mitä tavoitella.

Ihan aikataulussa tämä projekti ei valmistunut, tämähän oli Ravelenic games-projekti ja valmista oli kuitenkin vasta syyskuun viides. Mutta ei se mitään.

IMG_9686

IMG_9687
malli: Paulie
lanka: King Cole Merino blend, 380g
puikot: 3mm

Tämä oli varsinaista muinaisen varastolangan tuhoamista. En edes muista koska tuo pinkki kartio on meille ostettu mutta on siitä aikaa Paljon. Harmaata olen ostanut hiljalleen lisää koska siitä piti tulla itsekseen takki mutta tähän sitä upposi semmoiset 100g. Ihana lanka ja kiva malli.

Koska olen isompi kuin ohjeen isoin koko, tässä on tehty enemmän raglanlisäyksiä kuin ohjeessa. Ja yläosakin istuu kyllä paremminkin, olisi voinut itse katsoa peilistä miltä näyttää ja kiskaista paremmin päälle. Mutta tämä on oikein kiva takkinen. Menee näinkin, sitä odotellessa, että kaikki napit menee kunnolla kiinni.

IMG_9692

IMG_9691

IMG_9649
malli: Eyelet cap 
lanka: Hopeasäie Basic, 53g & Unwind yarn company handdyed merino rowing, 10g 
puikot: 3,25mm & 2,75mm

Laika tilasi tämän myssyn multa varmaan vuosi sitten ekan kerran mutta aina sen neulominen on jäänyt muiden hommien varjoon. Taannoin oli startiitti ja tämä lähti puikoille. Ensikosketus hopeasäikeen perussukkalankaan oli iloinen, tykkäsin väristä ja tunnusta tosi paljon. Käännettä neuloessa lanka loppui kesken ja apuun kaivettiin Ultimecian kehräämää merinoa (jumalaisen ihanaa, se nainen osaa!). Oikein kiva myssykkä näin alkusyksyn keleille. Jos tämän päätyy tekemään, suosittelen ohjeesta poiketen pienempiä puikkoja sekä pitsille että resorille sillä tämä lörpsähtää helposti.

Tekisi mieli laskea montako neuletta olen oikeasti neulonut Designer Knitting-lehdestä. En kovin montaa, sanoisin, että ehkä kaksi tai kolme. Ja lehtiä on kuitenkin hyllyssä useammalta vuodelta. Köh.

6 comments:

Anna said...

Ihanat värit tuossa villatakissa, sopivat upeasti yhteen. Ja kiva mallikin, haluaisinkohan minäkin...

Emma said...

Mainiot värivalinnat Pauliessa, onnea tavoitteen saavuttamiseen :)

Ja jännä on piponkin väri!

Neulisti said...

Hitsi, kun tuo Paulie näyttää niin kivalta. Jostain olen kuitenkin saanut päähäni, että jos tekisin itse, se lörpsähtäisi. Pöh.

Tui said...

Anna, halua toki! Koska kiva oli kiva malli neuloa ja saa kulutettua semmosia määriä lankaa mitkä ei yksinään riittäis paitaa.

Neulisti, ei lörpähdä. Neulot vaan!

Kaisa said...

Nyt oon kade, mistähän minäkin saisin inspiraation niihin terveempiin elämäntapoihin? (Älä sano että numeroa liian pienestä neuleesta, mulla on niin monta kaapissa kutistunutta neuletta että jos se tepsisi täällä, olisin jo mallin mitoissa... :p) Upea takki!

outi said...

Muuta elämäntapoja! Ah, niin ajankohtaista täälläkin ja NIIIIN vaikeaa. Minä muistan nämä tämmöiset asiat vain silloin, kun olen kipeä. Lupaan pyhästi ja vannon, mutta en muista pätkän vertaa olla tolkusti sitten kun kaikki on taas välissä hyvin. Toivotan sinne parempaa onnea ja omaani kovempaa asennetta. PS. Tulin oikeastaan vain sanomaan, että olen ihan samaa mieltä tuosta Designers Knitting- lehdestä.