Wednesday, March 21, 2012

Tahallista ja tahatonta

Sain Vision. Olen alkanut kuljettaa luennoilla mukana läppäriä sillä vaikka olen päässyt läpi Vanhojen käsialojen kurssista, oma käsiala on välillä aivan käsittämätöntä ja läppärillä muistiinpanoista jopa saa selvää. Mutta läppäri tarvitsee jonkun suojuksen kuljetusta varten. Olen katsellut netistä kivoja mutta kaikki kivat maksavat liikaa. Joten keksin, että teen itse. Sitten muistin Minimalisti-takin jossa on reikiä joita en ole saanut aikaiseksi paikata. Joten nakkasin sen pesukoneeseen.

tuleva läppärilaukku

Cascade 220 huopui todella nätisti, tästä tuli miniatyyritakki! Jännästi mittasuhteet pysyi vaikka huopumista tapahtui paljon. Tarkoitus olisi leikellä tästä päällinen ja vuorittaa se Ikean paksuhkolla puuvillakankaalla. Laikalle on varattu henkistä tukea ja korvatulpat toimenpidettä varten.

Kuten otsikosta saattaa päätellä, on tapahtunut jotain ei-tarkoituksellistakin. Neuloin Colourmartin Merino-angorasta Dew Drops Shawlin jonka pesin koneessa (langassa on kehruuöljyä koska ne on teolliseen käyttöön tarkoitettuja). Sama lanka josta tein aikoinaan Plain and simplen jonka pesin myös, onnistuneesti, koneessa. Mutta tämä ei ollut niin onnistunut keikka.

Dew drops

dew drops

malli: Dew Drops Shawl (rav)
lanka: Colourmart Angora/Merino/Nylon 2/9NM Fingering Weight, 142g
puikot: 3,75 mm

Joo. Se huopui. Mutta se on edelleen ihana, lämmin ja kaunis. Tämän lämpimämpää huivi ei voisi talveksi saada ja on sillä edelleen siipiväliä semmoiset puolitoista metriä. Ohje oli ihana, saatan ehkä tehdä toisen (jota en huovuta!). Lanka oli ihanaa. Olin vähän järkyttynyt kun otin tämän koneesta mutta nyt olen jo ehtinyt tottua. Enkä varmasti harmittele talvella kun ei tuule kaulaan.

8 comments:

Emma said...

Kauniisti huovutettuja neuleita molemmat :D Eipähän tule kylmä ensi talvena...

Neulisti said...

Harvinaisen onnistunut vahinkohuovutus. :)

Drucilla said...

Huivi on todella kaunis huovutettunakin!

siina*k said...

Ouh, auts. Sympatiani!

Mulle kävi samoin yhden Jaredin huivin kanssa. Pinkki Cascade 220 ei kestänytkään konetta, vaikka muut värit sitä ovat kestäneet. Olen toipunut järkytyksestäni myös ja tykkään huivista huopuneenakin.

ArualMaria said...

Hups. Onneksi tuo huivi toimii huovutettunakin! Ja hyvä idea ottaa reikiintynyt neule uusiokäyttöön.

A-L said...

oi tuo dew drops tuo mieleen hanget korkeat nietokset noin huovutettuna! ihana!

amuk said...

Minulle kävi edellistalvena Dropsin Alaska langasta neulotulle takille samoin kuin sinun huivillesi. Alkujärkytys ja hatutus oli melkoinen. Toivuttuani huovasta kehkeytyi minulle puikkokotelo ja hyvää huopaa on vielä jäljellä muihinkin projekteihin. Uusiokäyttö on aina järkevää, eikö. Sinun huivisi on onneksi vielä hyvä käyttöasuste ja mielestäni se on huovutettuna tosi kaunis. Ihana suorastaan :)

Anonymous said...

Oh, nou! Mie pesin vain omat sukkani käsin, joten en arvannu varoittaa tuon langan huopumisesta. No, lämmin tuo huivi ainakin on...