Friday, January 6, 2012

Ensimmäiset

Vuoden ensimmäiset valmistuneet neuleet on nyt kasteltu, päätelty ja kuvattu. Tai no ei kaikki, Daybreak valmistui myöskin mutta siivousinnostuksessa olemme onnistuneet hajasijoittamaan pingotusneulet Hyvään Talteen joten sen pingotus siirtyy tulevaisuuteen. Sitä kun ei ihan neljällä neulalla pingoteta (sen verran on tallessa :D).

Pi sleeves

malli: oma, ohje mahdollisesti tulossa
lanka: Drops Alpaca, 64g
puikot: 2,25mm

Ystävällä on ollut paha jännetupin tulehdus kummassakin kädessä ja hän kysyi josko neuloisin hänelle alpakkaiset hihat. Lupauduin koska lankaa on varastossa ja ystäville neuloo mielellään. Raidoitus meni toisessa päinvastoin puolesta välistä koska tummempi punainen olisi muuten loppunut kesken. Tykätty lahja olivat nämä.

Tiit socks

Tiit socks

malli: Tiit socks (rav)
lanka: Zwerger Garn Opal Uni Solid 4 ply, 54g & Pirkanmaan kotityö Kirjo-Pirkka, 28g
puikot: 2,5mm

viime vuodelta kesken jääneet kirjoneulesukat valmistuivat maanisen neulontarupeaman päätteeksi vuoden ensimmäisenä päivänä. Kannatti väkertää, tykkään lopputuloksesta valtavasti vaikka muutama virhe sukkiin jäikin. Mutta se on se käsityön jälki. Aloitin näitä ohjeen mukaisesti 2,25mm puikoilla mutta varsi ei mennyt yli kantapään joten purin ja aloitin uusiksi 2,5mm puikoilla jotka olivatkin sopivat. Kumpikin lanka oli uusi tuttavuus ja tykkäsin kummastakin. Vihreää jäi kokonaisen sukkaparin verran, pinkistä tulee raitoja/kirjoneuletta jonkun toisen langan kanssa.

Rikke

malli: Rikke hat (rav)
lanka: Abuelita Yarns Baby Alpaca Merino, 76g
puikot: 3,5mm & 3,75mm

Tämän kanssa kävi pieni ajatuskatko. Ohjeessahan on käytetty ainaoikeaa ja minä näppäränä tyttönä päätin neuloa tämän sisäpuoli ulospäin ja sileää. Jotenkin unohtui semmoinen pieni seikka, että silloin se toinen on puoli on nurjaa eikä ainaoikeaa. Hetken jo mietin purkamista kun huomasin erheeni mutta nukuttuani yön yli totesin, että tykkään myssystä näin. Ja hyvähän tämä on, lämmin ja just hyvä. Mutta tulee varmaan neulottua se oikeakin rikke jossain kohtaa, tykkään mallista kovin.

4 comments:

Peikkotyttö said...

Kerrassaan herkullisen väriset sukat! ^^

outi said...

Mageet sukat!:) Mun Rikkestä puhaltaa tuuli läpi, pitää varmaan täälläkin neuloa joku hiukka tiiviimpi versio. Ja olen harmissani, että asutte niin kaukana. Muutoin pyytäisin teiltä jotain siivoustsemppiä; minäkin kaipaisin jotain tuollaista puhuria, joka hukkaa neulat ja kaikki. Pitää nyt repiä pelkästään postauksesta jotain draivia irti.

Vilma said...

Nam mitkä sukat! Tulee mieleen englanninlakut ja amerikanpastillit (mullako muka makeanhimo... :D)

Anonymous said...

Namuiset sukat ja kivat hihat jotka varmasti lämmittävät käyttäjäänsä. Mietin ensin uskallanko kysyä tällaista mutta rohkaisin itseni ja kysyn: (en todellakaan halua pahalla arvostella hihoja, ne ovat nätit ja ajavat asiansa!Mutta en voi mitään että silmiini pistää...) Onko minulla aivoissa joku paha lukko kun minulle on ihan mielettömän tarkkaa se että neuleet ovat prikulleen samanlaiset keskenään? Tarkoitan siis pareja, lapaset , sukat jne. Novitan purostakin on kamalan vaikea tehdä esim tumppuja koska ei voi tietää onnistuuko samanlaisuus, kaikki muutkin kuvioidut langat ahdistavat vaikka niin muuten niistä tykkäänkin. Kuinka pääsisin eroon tällaisesta ahdistavasta ajattelusta???