Friday, December 30, 2011

Sukkia siellä, sukkia täällä

Vielä riittää esiteltävää viime aikojen valmistuneissa! Ja uusia keskeneräisiäkin on. Aloitin jouluaattona Daybreak-huivin ja on kunnon vimma päällä neuloa sitä, ei meinaa raaskia käsistään laskea kun haluaa vaan neuloa vielä yhden raidan ja sitten viel yhden ja josko vielä yksi..Lankoina miulla on Schoppel-wollen admiralia (turkoosi pohjaväri) sekä saman firman Zauberball crazya (raidat). Huivin alku on vähän epätasainen koska tuo Admiral yritti olla jo toinen huivi mutta purkasin sen enkä jaksanut kastella lankaa välissä.

Valmistunut on tosiaan kaksi paria sukkia sekä yhdet kynsikkäät jotka lähtivät maailmalle ilman, että muistin kuvata ne. Mutta etteköhän te osaa kuvitella seiskaveikasta neulotut hyvin perusmalliset kynsikkäät.

Jungle socks

Jungle socks
malli: Flammegarn socks (rav)
lanka: Regia Desing Line Kaffe Fasset, 87g
puikot: 2,25mm

Nämä menivät Laikan joululahjapakettiin. Lanka on Laikan omasta varastosta ja mallikin on Laikan valitsema, siltikään hän ei tiennyt mitä saa lahjaksi. Sockdownin marraskuun haasteena oli miesten sukat joten selattiin yhdessä Ravelryä ja katsottiin mikä malli olisi kiva, olin luvannut neuloa Laikalle nimittäin sukat. Kun sitten kyselin kuka läheisistäni kenties haluaisi itseneulottuja joululahjoja, Laika ilmoitti, että haluaa sukat. Joten päätin lyödä kaksi kärpästä yhdellä iskulla.

Nämä on neulottu pääosin luennoilla ja ollessani seuraneitinä isoisäni luona. Salaa Laikalta ja olivat pitkään valmiina ennen kuin sain ne kuvattua ja pääteltyä kun en saanut vaimoa pois jaloista. Mutta oli se sen arvoistakin, ovat kuulemma juuri sopivat ja tykätyt. Malli on taattua Nancy-laatua, hyvin kirjoitettu ja ilo neuloa. Ohjeesta poiketen tein ranskalaisen kantapään koska se nyt vaan istuu parhaiten.

Kalajoet

Kalajoet
malli: Kalajoki (rav)
lanka: Vuorelma Veto, 84g
puikot: 3mm

Laikan äidinäiti toivoi joululahjaksi unisukkia ja teimme Laikan kanssa diilin, hän neuloi miun isoäidille frillahuivin ja minä hänen isoäidilleen sukat. Koska unisukkien tarve oli syntynyt siitä, että jalkoja palelee, päädyttiin malliin jossa ei ole pitsiä. Kalajoet ovat olleet jonossani iäisyyden ja aion kyllä neuloa ne itsellekin. Tapani mukaan unohdin lukea välillä ohjetta joten miun joet menee vähän miten sattuu mutta jokihan on semmoinen, eläväinen!

Nyt tartun Daybreakiin ja neulon ainakin yhden raidan. Ehkä kaksi.

7 comments:

Sirpa said...

Voi kuinka kauniita sukkia! Ihanan värikkäitä!

Katju said...

Ihanan väriä sun neulomukset.

essi said...

Ihania sukkia jälleen :) Ja huivin värit näyttävät melko herkullisilta.

Kaiu said...

Aivan ihania~ Ollapa itsekin aikaansaava!

A-L said...

Aivan ihania neulomuksia! noi regia sukat on niin kauniin väriset että... ja jokisukat näyttää kanssa oikein kutsuvilta (ja taitaapa tuo Stephen Westin huivi päästä omaankin jonooni - täällä neulotaan juuri nyt Clockworkiä... - ihana malli sekin)

ArualMaria said...

Herkullisia sukkia ja huivin alku näyttää myös ihanalta! Raitaneuleet on aika addiktoivia...

Anonymous said...

Vähänkö tuossa Kaffe Fasset:ssa on ihanat värit <3