Thursday, December 29, 2011

Ei mennyt ihan Römsöön malliin

Lupasin viime jouluksi isälle huovutetut lapaset joiden neulomisen ehdin jo autuaasti unohtaa. Noh, isä muistutti asiasta isänpäivänä joten päätin neuloa ne hälle joululahjaksi tänä vuonna. Koska kädet on kiukutelleet enkä ole saanut neulottua yli 4mm puikoilla, piti hankkia jotain muuta lankaa kuin aiemmin ostamaani Fritidsgarnia joten Käsityö-Elisasta tarttui mukaan 2 kerää Tovea.

Aloitin reippaasti Neulenuotteja-blogista löytyvällä ohjeistuksella, otin tuon naisen koon kun mittailtiin Laikan kanssa, että sen pitäisi riittää. Ja olisi se riittänytkin ellei olisi meidän pesukone taas tehnyt kepposia huovutusvaiheessa. Tove huopui todella kauniisti ja lopputulos on nätti mutta. Ne on auttamattomasti liian pienet isälle koska ne on just sopivat mulle!

Omat lapaset
malli: Sovellettu neulenuotteja-blogista
lanka: Sandnesgarn Tove, 49g
puikot: 3mm

Yritin venytellä näitä mutta ei vaan millään saanut tarpeeksi pituutta. Noh, nämä jäävät sitten lämmittämään omia käsiä joten ei sinällään huonosti käynyt. Mutta mitä mä sitten isälle antaisin joululahjaksi! Aika alkoi jo käydä vähiin ja jotakin halusin kääriä pakettiin. Sitten välähti. Neulotut homodiscopallot! (Ystäväpiirissä joulua on tänä vuonna kutsuttu leikkimielisesti homodiscoksi koska homodiscosta ei voi ottaa stressiä ja ahdistusta samoin kuin joulusta.)

Iskän palloset

Julekuler till pappa!
malli: Julekuler (rav)
lanka: Novita 7 veljestä & Gjestal Janne, yhteensä noin 85g
puikot: 3,25mm

Kuten niin moni muukin, minäkin innostuin neulotuista kuusenpalloista. Lainasin kirjastosta Arnen ja Carlosin kirjan ja 4 ensimmäistä palloa on jo neulottu. Harmikseni jouduin palauttamaan kirjan tältä erää takaisin kirjastoon mutta saahan sen sieltä uusiksi lainaan. Isä sai siis nämä 3 palloa joululahjaksi ja oli niistä kovin iloinen! Ensin tuli teksiviesti, että "oliko se niin, että nää hauskat pallot on mulle?" Kun vastasin, että kyllä niin tuli vielä uusi viesti, että "nää on tosi hauskoja ja hienoja!". Parasta palautetta mitä neuloja voi lahjalleen saada.

Isä saa kyllä myös ne huovutetut lapaset ja tekeillä on myös Merenkulkija-sukat, perinteisesti kun isä on saanut miulta ainakin yhdet neulotut sukat per vuosi. Ei mennyt ehkä ihan Römsöön malliin tämä lahjaneulonta mutta ei haittaa, lahjasta tykättiin silti!

1 comment:

Tiina R said...

Sun inspiroimana varasin ton joulupallokirjan kirjastosta, pitää varautua jo ensivuoteen :) Ihania nuo palloset! Inspiroiduin myös kaivamaan tovet lankalaatikon pohjalta, josko saisin niistä tehtyä lapasia :)