Sunday, January 23, 2011

Shetland pi


Syksyllä huomasin Wendy Knits-blogin Wendyn aloittaneen mysteerihuivin Elizabeth Zimmermannin syntymäpäivien kunniaksi ja koska näin siitä ihania kuvia niistä parista vihjeestä mitkä olivat ehtineet jo ilmestyä, hyppäsin minäkin mukaan KAL:n. Tämä oli elokuun lopussa. Koko syksyn nysväsin tuota huivia, pyöreänä huivina kun se edetessään tuli kerros kerrokselta valtavammaksi. Jouluna se oli mukana Anoppilassa ja ahkeran tahkoamisen seurauksena se valmistui! Sitten odotettiinkin innostusta pingottaa se.

Last fall I noticed that Wendy from Wendy knits had started a shawl KAL to honour Elisabeth Zimmermans' birthday and since the pictures I saw from the first clues were beautiful, I wanted to join the KAL. This was end of august. It took me all fall to knit this and there was times I was sure it would never be finished. But at christmas I had it with me at MIL's and after some serious knitting, it was done! Then I needed to wait for blocking inspiration though.

Tämä oli ensimmäinen valmiiksi saamani pyöreä huivi, kesken kun on edelleen keväällä 2009 aloitettu Spring time swirl josta uupuu reunus. Pingotus jännitti kovasti etukäteen koska en ollut lainkaan varma miten saisin huivista edes lähellekään pyöreän kunnes Laika keksi, että jos pingottaa sen kehä kerrallaan keskustasta alkaen, saanee lopputulokseksi luultavasti aika pyöreän huivin.

This is first circular shawl I have finished, I still have the Spring time swirl in progress that I started back in april 2009. It needs still the edging. I was a bit nervous about the blocking since I wasn't at all sure would I manage to block this even distinctively to look like a circular but then Laika came up with an idea, to put the pins by circle to circle starting from the middle.

malli / pattern: Shetland pi (rav it)
lanka / yarn: Duo desing Prima wool, 155g
puikot / needles: 3,5mm

Priiman vironvillamainen villalanka sopi tähän kuin nenä päähän, noi väriliut menee tosi nätisti tässä ja osaltaan myös helpottivat pingottamista kun niitä pitkin laittelin nuppineuloja. Oli hetkiä jolloin tuntui, että tää ei valmistu ikinä mutta kyllä se vaan valmistui kun ahkerasti jaksoi neuloa. Ja sain buustia neuloa loppuun myös sen kevätpyörylän josta tosiaan puuttuu vielä reunus. Tavoitteena on saada se valmiiksi ennen huhtikuun loppua, kahdessa vuodessa siis.

The yarn worked wonderfully with this, I really like how the colors shift and they helped the blocking as well. Finishing this came me also boost to finish the springtime swirl, my goal is to get it done by end of april, in two years.

Tuo keskuskuvio on erityisen ihana.

I expecially like the center.

25 comments:

Sinikka said...

Kaunis huivi.

kio said...

tosi hieno!!

Johku said...

Huivi on todella kaunis. Kuinka suuri se on halkaisijaltaan? Olen pitkään haaveillut tämmöisestä pyöreästä huivista.

Maikki said...

Oi, onpas upea!

TiinaR said...

Todella kaunis!

Minna said...

Uuh, kuinka olet ollut taitava ja ahkera!

hillanen said...

Se on aivan huikea! Todella kaunis.

Anu said...

Upea huivi!

Villanne said...

Upea huivi!!

tea said...

UPEA!!!

Kaisa said...

Mielettömän ihana huivi!! Ja Laikan pingotusidea oli hyvä. Mulla tuli heti mieleen, että jos olisi ollut niitä pingotussetin ohuempia vaijereita, joita olisi voinut pujotella reunasilmukoihin, olisi myös voinut saada aika pyöreän - mutta niitä olisi pitänyt olla monta, ymmärtäisin... Pakkauksessa olleet 2 kpl kun eivät riittäneet edes tekemääni pöytäliinaan.

xante said...

Ihana huivi!!kyllä on ollut tikuttamista,mutta lopputulos on sen arvoinen:)värit on mahtavat.

Emma said...

Näyttävä huivi! Mie en tosin pääse ilmeisesti ikinä eroon mielleyhtymästä pyöreä huivi = pöytäliina :D

Miia-Rebekka said...

Se on kaunis :)

Mohariina said...

Liukuvärjätty lanka näyttää todella hyvältä tuossa pyöreässä huivissa.

Anonymous said...

Ihana!!

Nunt said...

Pyöreä huivi on helppo pingottaa kun laittaa sen keskikohtaan nuppineulalla puuvillalangan, johon laittaa halutun pingotussäteen kohdalle solmun. Sitten vaan pitää huolen siitä, että nuppineula pysyy paikoillaan ja pingottaa sitten sen solmun etäisyydelle reunat.

terveisiä insinööriltä ;)

paivis said...

Kaunis huivi ja hyvät värit.

Jodi said...

Gorgeous! I love this. I have to avoid joining KALs though because I inevitably get distracted and fail to finish in a timely manner. :)

Katri said...

Oih, onpa se kaunis, ihanat liukuväritkin :-)

frenchconnection (Ravelry) said...

Beautiful shawl and beautiful knitting. A work of art.

WendyKnits said...

It is beautiful!

Katju said...

järisyttävän upea huivi.

ellie said...

Oi! Ihan mielettömän ihana huivi ja tosi hyvät värit! :)

SatuK said...

Vau, tämä on todella upea! Mulla ei ikinä riittäisi hermo moiseen.