Monday, September 27, 2010

Hollywood-viikko on alkanut ja päässäni käy kova hurina. Eilen mulla oli hieno suunnitelma (pirkkalangasta kirjoneuletta jossa on norsuja ja tubular cast onin opiskelu). Nyt mä oon taas ihan ulalla kun en tiiä haluanko (lue uskallanko ja jaksanko) neuloa itselleni kirjoneuleasiaa. Niinko vaatetta. Mutta tubularista pidän kiinni, sen aion nyt kyllä opetella. Ajattelin, että voisin hollywood-viikolla treenailla sen kanssa sukkien parissa ja alottaa sillä sukat.

Muttamitämäsittenhaasteenaoikeinneulon! Miten päättäminen voi olla näin vaikeeta. Fiksuinta nyt ehkä olis, että neulois muutaman akuutin deadline-neuleen pois alta ja sitten kaivelis ensin vähän ravelryn jonoa ja sen jälkeen lankavarastoa ja tekis mallitilkkuja. Ja miettis ihan rauhassa mitä haluaa tehdä. Kun ei tässä oo tarkoitus kuitenkaan keksiä pyörää uusiksi tai tehdä jotain semmoista mille ei oo käyttöä. Joten voin hyvin käydä jonoa läpi ja miettiä josko sieltä löytyis joku neule johon voisin soveltaa tubular-aloitusta ja kenties myös sitä steekkausta. Mieleeni muistui tänään Pikku-Ketun aivan ihana Enid, mullahan olis kaapissa siihen varmasti langat (dropsin alpakkaa). Hmh. Siihen saisi varmasti ympättyä kaikenlaista uutta. Joten mietintämyssy pysyy edelleen päässä.

Mutta on mulla jotain valmistakin näytettävää!

malli / pattern: Omasta hatusta (58s) / From my own hat
lanka / yarn: Järbo Mellanraggi, 107g
puikot / needles: 3mm

Perussileät sukat Isälle isänpäiväksi. Koko suksi. Ensimmäinen yritys oli 68 silmukalla, sillä tuli Laikalle polvisukka ja isän nilkka on kyllä kapeampi (pahoitteluni rakas vaimo mutta aika paljonkin kapeampi) kuin laikan pohje joten purkuun meni ensimmäinen yritys. Toisen yrityksen aloitin 58 silmukalla ja lopputulos näytti paremmalta, toivottavasti on sopiva isälle.

Only in finnish today, I'm sorry. :/