Thursday, July 29, 2010

kyhäilyä / summer night craziness

KYH-neuleet edistyvät ja nyt näyttää siltä, että keskeneräiseksi jää joko yksi tai kaksi työtä. Riippuu vähän siitä miten tässä inspiraatio palautuu niiden neulomiseen, juuri nyt en voi edes ajatella niiden jatkamista, haluan vaan heittää ne ulos ikkunasta.

SNC knits are coming along and it seems that I'll have either just one or two wip's that won't be done in time. At the moment I really don't want to knit either of them, instead I just want to throw them out of the window.

Mutta valmistakin on esiteltäväksi! Ja näiden lisäksi Laikan kassi odottaa viimeistelyinspiraatio, oma kassi vuoren ompelua sekä yhdet sukat esittelen kunhan ovat saapuneet Talsulle. Kokonaissaldo tällä hetkellä on 24 valmista työtä!

But there is still plenty to show you! And there is also finished objects waiting to be blogged, Laika's bag needs weaving in ends and mine needs lining and then there's a pair of socks that I'll blog when Talsu has gotten them. But at the moment I've 24 finished of 26! Not bad at all.

malli / pattern: Livia (ravel it)
lanka / yarn: Wollmeise sockenwolle 80/20 twin, 90g
puikot / needles: 2,25mm

Rakastuin näihin sukkiin heti kun näin ne Twistissä mutta näin kauan meni toteutukseen. Lankana on ihanaakin ihanampi WM värissä Tutu (medium), nää on ehkä ihanimmat ikinä. Rakastan Wollmeisea ja Steffin ohje oli jälleen loistava, hyvin kirjoitettu ja lopputulos niin mielettömän kaunis! Nämä sukat olivat KYH #13.

I fell in love with this pattern the minute I saw them on Twist but it took me this long to actually knit them. Yarn is überwonderful WM in colorway Tutu (medium), these may the best socks ever. I love Wollmeise and Steffi's pattern was a joy to knit, well written and the end result is simply stunning. These were project 13 for SNC.

malli / pattern: Konnichiwa (ravel it)
lanka / yarn: Novita Isoveli, 154g
puikot / needles: 4mm

KYH-työ nro 5 olivat puolestaan nämä paksut sukat loistavasta sukkakirjasta Knitted socks East and west. Se on täynnä toteuttamiskelpoisia malleja ja tykkään kun siinä on eripaksuisille langoille projekteja, on ohuille ja sitten paksuillekin. Nämä eivät jää kylläkään omia jalkoja lämmittämään, menevät lahjakoppaan.

SNC project #5 was pair of socks in bulky weigth from a great sock book called Knitted socks east and west. It's full of socks that I want to knit and I also like that there's patterns for different kind of weigths, not just fingering weight yarn. These will go to the gift stash.

malli / pattern: Oma / from my head
lanka / yarn: Toikan kude / fill
koukku / hook: 8mm

Ensimmäisen retriitin jäljiltä lankalaatikossa oli jättimäinen vyyhti kudetta josta piti ensin tulla kassi mutta järki toimi jossain kohtaa (harvinaista kyllä) ja teinkin vessaan pienen maton. Tähän on hyvä pyyhkiä jalat eikä tule kannettua kissanhiekkaa pois vessasta. Kyh-työ tämäkin, järjestysnumeroltaan 1o.

From the first knitting retreat I had a huge skein of fill in my stash and as part of SNC I started to crochet a bag out of it. At some point my brains started to work and it turned out to be a rug instead. This is project ten for SNC.

Vietimme Laikan ja Pirkin kanssa pienen miniloman mökillä alkuviikosta, sillä välin kun Laika ja Pirk pulikoivat järvessä, minä yritin epätoivon vimmalla edistää loppuja KYH-projekteja. Kuvassa kesken Selbu Seahorse mittensit, nämä eivät kyllä millään valmistu määräajassa mutta jos yleensäkin saan nää joskus valmiiksi, oon enemmän kuin tyytyväinen. Kun tunnetusti noi käsiasiat ei oo oikein mun juttu ja kirjoneulekin on aika uutta.

We had a small vacation at our summer house with Laika and Pirk this week, while they were swimming, I tried to knit my SNC projects. In the picture is Selbu sea horse mittens, these won't be done in time though for the deadline. But I'll finish these!

Pirk oli yhden koiran pelastuspartio, Laika piti käydä aina hakemassa takaisin jos ui liian kauas.

Pirk was a one dog rescue party, he had to get Laika back everytime she swam too far from him.

11 comments:

Tess said...

Kokonaissaldo on niin mahtava, että yksi tai kaksi keskeneräiseksi jäävää ei paina mitään. Nostan hattua. Itselläni ei ikä kuuna päivänä valmistuisi tuollainen määrä töitä noin lyhyessä ajassa :D

Nättejä neuleita ovat nämäkin valmistuneet :)

Maikki said...

Ensimmäistä kertaa blogissasi, kauniita käsitöitä :).

Etenkin Liviat ovat mielestäni aivan mielettämän ihanat!

Anneli said...

Kauniita sukkia, kivat kuviot :)

hillanen said...

Ihanaa,ihanaa kaikki! :) Varsinkin Liviat. Ihana Wollmeise, ihana.

xante said...

Hienoja sukkia,nuo punaiset on super ihanat!!

Maritta said...

Ihanat, ihanat Liviat!

Juju said...

Ihanat Liviat!

ellie said...

Nuo tutu sukat ovat aivan iiiihanat! Täytynee laittaa sekin väri toivelistalle... :)

Anonymous said...

Hyvin vedetty KYH, mää jäin 5 työn päähän, typerät superhelteet :(.

Liviat ovat erityisen nätit =D

Anonymous said...

Upeita sukkia jälleen! Jonkinlaisen maton kutomista olen myöskin miettinyt, mutta nykyisen kääpiöyksiön wc ei siihen oikein sovellu. Ehkä syyskuussa sitten isompaan...

jonskulainen said...

Oih.. Liviat ja Selbu Seahorse Mittensit.. Kauniita!