Friday, September 21, 2007

Ene's scarf & Fetching

Ene siis valmistui aiemmin jo mutta vasta nyt sain kuvia otettua. Siitä tuli ihana ja kaunis, on ollut käytössäkin jo ja osoittautunut kaiken vaivan arvoiseksi. Toisenkin voisin tehdä, siitä huolimatta että sain varmasti useamman harmaan hiuksen aloituksen kanssa.


Malli/ Pattern: Ene's scarf, Scarg style
Lanka/yarn: TeeTee Kamena 120g
Puikot/needles: 3mm
koko/size: 150x85

Tässä vielä lähikuvaa reunuksesta ja kauniista seittiämisestä kuviosta. Ohje oli hyvä ja huivia oli mukava tehdä, alun jälkeen. Alku meinasi viedä mehut mutta kun sai ykköskaavion tehtyä, meno oli jo helpompaa. Loppujen lopuksi tein tämän nopeasti, juhannuksena tein ykköskaavion ja sitten reilussa viikossa loppuun :)

Pienistä töistä valmistui ensimmäinen, fetchingit ja niistä tuli oikein suloiset.
Malli/Pattern: Fetching
Lanka/yarn: Sandnesgarn Smart, 50g
Puikot/ Needles: 4mm

( Tarkastajaa ei laskettu parvekkeelle mutta sehän ei estä tarkastuksen suorittamista, ainakin summittain / Inspector wasn't let to the balcony but it didn't keep him from inspecting, at least partially!)

Lisäksi posti toi tänään iloisen yllätyksen! Salainen neuleystäväni muisti minua syyskuun paketilla jonka sisältö on ihana! Ja Sny, vielä iso kiitos siitä elokuun paketin salomonsolmu-huivista, olen lähes joka ilta istunut tässä se harteilla!

Paketissa on ihanat kassinkahvat, teetä ja 3 mm pyörö joita ei ole koskaan liikaa! Kiitos valtavasti!

Koska sain jotain valmiiksi, vaikkakin pienen projektin mutta kuitenkin, annoin itselleni luvan aloittaa uutta. Äitini täyttää 50 vuotta tässä kuun lopussa ja pitää juhlat lokakuun alussa. Kovin vaikea ei ollut keksiä mitä äidille antaisi lahjaksi, tiesin että haluan tehdä hänelle jotain itse ja koska äiti on huivi-ihminen, oli luonnollinen valinta tehdä hänelle pitsihuivi. Oikea malli löytyi Victorian lace today-kirjasta ja äidin toiveiden mukaisesti se tehdään vaaleasta villalangasta. Malli on melon pattern shawl or scarf, sitä on mukava tehdä, mallikerta on lyhyt ja opin sen heti. Vasta alussa tosin olen, mallikerran toistoja tulee 62 + reunus ja olen tehnyt vasta 13 mutta uskon vahvasti että ajoissa se valmistuu!


Lisäksi aloitin eilen Syksyn Ik:sta Tangled yokea, Riihimäen reissulta ostetusta panda-langasta. Joten enää ei ole projektityhjiötä kun on taas monta työtä kesken yhtä aikaa. :D

Ene's scarf was ready already few days ago but I wasn't able to take pictures of it until today. It's beatiful and lovely, I have already used it a couple of times and it so was worth the trouble to knit it! The beginning probably gave me some gray hairs but after I finished chart 1, the rest was quite easy. I cast it on in June and made chart 1 then and made the rest of the shawl in about 10 days. Which is pretty fast for me.

I also finished Fetchings and they're so cute! And because I finished something, although it was a small project, I gave myself permission to cast on my mother's birthday present. It wasn't difficult to decide what to give her, I knew that I wanted to make something myself and since my mom loves shawls, it was quite obvious to knit her one. I came across with the Pattern while browsing through Victorian Lace Today so mom gets Melon pattern shawl which I knit from off white lace weight wool that I bought from a flee market last spring. Yesterday I cast on also Eunny's Tangled Yoke from the latest IK.

And my secret pal sent my package! There was bag handles, tea and a 3 mm circular needle which you can never have too much of!

2 comments:

Kaisa said...

Mulla on noiden Fetchingien ohje ollut kauan tulostettuna... Pian alkaa olla kiire että saisi lämmintä käsiin! :)

Kaisa said...

Huivissa on kaikkineen 12 mallikertaa, eli tein toistoja enemän kuin ohjeessa, ja silti jäi lankaa yli sekä huivista tuli mielestäni pieni... Mulla olisi ylimääräinen vyyhti Kamenaa ja jos olisin ollut fiksu, niin olisin tietysti neulonut pidemmältä. Mutta kun rupesi jo tökkimään... :)