Saturday, August 11, 2007

Neulojan vapaapäivä / knitter´s day off

Vietimme torstaina tiukkatahtisen vapaapäivän Outin ja Laikan kanssa. Isän daewoo haettiin lainaan jo aamusta ja yhdekseltä olimme jo ostamassa ensimmäisiä lankoja! Tampereentien prismasta kävimme ostamassa Laikalle 500g tenneseetä Picovollin skull-versiota varten. Lisäksi matkaan tarttui energiajuomaa ja vissyä matkaevääksi. Sieltä suuntasimme kohti Saloa jossa ensimmäinen pysäkki oli lankakauppa Inkeri josta olimme kuulleet huhuja että siellä olisi pussilankaa kohtuuhinnalla.

Inkeri osoittautui sukankutojan taivaaksi! Mieletön määrä värejä hjertessä, yksivärisiä ja pätkärääkättyjä! Regian monivärilangat 4,50 kerä! Onlinen pätkärääkätyt 6e kerä! Mukaan tarttui nämä ihanaiset:
Lähtiessämme Inkeristä bongasimme tien toiselta puolelta käsityöliikkeen johon tietysti piti kipittää katsomaan mitä siellä on. Siellä oli mm katajanappeja! Trekking pro naturaa! Kaikkea ihanaa! Alelaarista tarttui mukaan 2 kerää ruskeaa bamboo softia laikalle ja kaksi pinkkiä miulle, 2e/kerä.

Tämä on aivan ihanan pehmeää lankaa, harmittaa kun kustantaa kuitenkin normaalisti viisi euroa kerä joten ei ole varaa tehdä tästä itselleen neuletta talveksi. Mutta minulla on nyt tätä yhteensä 4 kerää kahdessa värissä, kämmekkäät ja kauluri olisi ainakin suunnitelmissa näistä tehdä.

Salosta jatkoimme menitaan jossa kuljimme ihmetellen ja hypistellen. Kummallinen piheys iskee aina kun olisi tarjolla lankaa mutta ei tiedä mitä siitä tekisi. Olisin voinut ostaa vaikka mitä mutta pitkällisen pohdinnan jälkeen tiskille kannoin vain nämä:

Kerä Girnascon ihanaa bambi extrafine merinoa, ohutta ja tiukkakierteistä. Tämä tuli testikäyttöön, ajattelin mallitilkkua tehdä ja sitten ehkä raaskia ostaa sitä itselleni neuleen verran. Kotimatkalla tuli mieleen että kun kierre on noin tiukka niin se voisi ehkä toimia sukkalankana. Joten pitää kokeilla. Lisäksi alelaarista kaksi kerää ohutta, pehmeää merseroitua puuvillaa. Näistä huivia ajattelin (yllättäen :D)

Jätimme Laikan helsinkiin ja suuntasimme Outin kanssa kohti Riihimäen lankataivasta. Outi oli jo tiistaina huolissaan että josko sieltä on myyty kaikki langat mutta se huoli oli aivan turha! Siellä oli mieletön määrä lankaa ja hulluus tuli. Olisi voinut ostaa oikeasti autollisen lankaa mutta järki jostain palautui ja mukaan lähti 11 vyyhtiä Helsingin villakehräämön edesmennyttä Panda-lankaa jolla on samat speksit kuin Kamenalla.

Vaaleanpunaiset pirtakonelangat huutelivat päästä mukaan, nämähän sopivat enemmän kuin hyvin huivilangaksi!
Viimeisimpänä muttei vähäisempänä mukaan tarttui 750g virkkuulankaa, tämä menee värinapin kera pesukoneeseen jossain kohtaa. Tarkempi suunnitelma on vielä auki.

Meillä oli oikein mukava reissu!

We took my dad´s car on thursday and took a little roadtrip. We visited 3 yarn stores and came home with a lot of yarn :D Merinowool, cotton, laceweight woolyarn, sockyarn...We had so much fun! (And spent a lot of money :D)

3 comments:

kramox said...

oi tuo vaaleenpunainen konelanka näyttää ihanalta huivilangalta!
hienoja löytöjä :)

Miimu said...

Vakituisesti seuraan juttujasi, mutta ensimmäistä kertaa taidan kommentoida, mutta sä rokkaat. Käyppä vilasee blogiani

Outi said...

Oli kyl pähee reissu, kiitos! :D