Tuesday, July 19, 2016

Tarinallinen neulekuvaus

Kun Neulefestareiden kurssitarjonta julkaistiin, tiesin heti haluavani Jonnan tarinallisen neulekuvauksen kurssille. Mutta se ensimmäinen kurssi ehti mennä täyteen ennen kuin oli tilipäivä ja onneksi vikinä ja kitinä auttoi ja Jonna järjesti myös toisen kurssin jolle mahduin!


Mulla on ollut nykyinen kamera ainakin 7 vuotta jonka aikana en ole jaksanut opetella käyttämään sitä muuten kuin automaattiasetuksilla. Muutamasti on pitänyt mennä kuvauskurssille mutta sitten on aina elämä tullut väliin eikä ole ollut lusikoita. Joten nyt tartuin tähän tilaisuuteen heti kun se oli mahdollinen. Kurssin ensimmäinen puolisko oli semmoinen pikainen valokuvauksen 101 jossa käytiin läpi perusjuttuja siitä mikä tekee hyvän kuvan ja mitä kannattaa ottaa huomioon sekä katseltiin joitakin Jonnan ottamia kuvia ja hän kertoi miten ne on otettu.


Sen jälkeen jalkaiduimme Vanhan Pappilan takapihalle kuvaamaan. Ohjeistuksena oli ottaa mukaan sekä lankaa että neuleita kuvattavaksi jotta saamme vähän kummastakin harjoitusta. Mikä ihana (teko)syy ostaa lankaa markkina-alueelta! Itse kuvasin uusimman Exploration Station-huivini tässä harjoituksessa josta olikin jo viime postauksessa. Mutta "lainasin" myös muita kurssilaisia.


Sukkien kuvaaminen on aina hieman akrobatiaa vaativaa kuten kuvasta näkyy. Mutta mitä neuloja ei tekisi hyvien kuvien eteen!


Jonna haastoi kuvaamaan erilaisista kuvakulmista mitä yleensä käyttää ja käyttämään hyväksi tekstuurieroja. Tunnistan oman mukavuusalueeni kuvaamisessa ja nyt tiedän miten haastaa itseäni kuvaajaana. Sen lisäksi siis, että opettelen käyttämään muitakin kuin automaattiasetuksia. Lisäksi uusi linssi on ostoslistalla.


Aiemmin lauantaina nämä ihanat SnailYarnin single merinot olivat hypänneet ostoskassiin ja nyt käytin tilaisuuden hyväksi ja kuvasin ne. Päätin, että käytän tilaisuuden hyväkseni ja haastan itseni käyttämään erilaisia kuvakulmia ja tasoja mitä yleensä käytän. Ja näistä tykkään kovin.


Tykkään kuvista joista ei ole niin itsestään selvää mitä on kuvattu, mikä on se "the asia" kuvassa. Kuten tässä ylläolevassa. Lankojen vieressä muovipussissa kurkistaa Harjun Paperin ostokset.


Sain kurssista todella paljon irti, iso kiitos Jonnalle! Päätin, että automaattiasetuksia ei kameraan laiteta päälle ellei kuvauskohde ole todella hankala ja nyt opetellaan puoliautomaatilla kuvaamista.

1 comment:

Emma said...

Siitä se kuvaajan ura urkenee! Mie osallistuin sunnuntain kurssille, paljon saatiin uusia vinkkejä. Meillä tosin se alkuosuus kesti yli kaksi tuntia, itse kuvaukselle jäi aika vähän aikaa... Mutta ehdittiin saada neuvoja ja kommentteja kuvista ja niiden muokkaamisesta. Oli kiva nähdä siuta pikaisesti Muistossa lauantaina :)