Saturday, May 28, 2016

Jakso 14: Noro ja muita vieraita


Mistä löytää:
Ravelry Tui, Instagram Tui79, Periscope tuiknits, podcastin ryhmä Tuin kutomo

Puikoilla:
Frozen Sugar
Monkey 
Movie night 

Suunnitelmissa:
Tour de Sock, alkaa 1.6.

Uutta ja ihmeellistä: 
Broken Wings - Joji Locatelli
Beyond Vanilla socks part 1 - Mina  Philipp

Katsottua:
Vampyyripäiväkirjat
House of Cards

KAL-uutiset:
#dodokal, jatkuu 15.6. asti
#apinakal, jatkuu 30.6. asti

Lailalangat Etsyssä ja nyt myös instagrammissa @lailalaiyarnz :) 
Mikäli tahdot tilata A Knights Tale-klubin mutta Merino nylon HT-pohjalla, osta listaus Merino HT-pohjalla ja naputtele lisätietoihin, että toivot nylon-pohjaa! Hinta on sama. :)


Ja viimeisenä: arvonta! Mitä toivoisit Tuin Kutomossa olevan enemmän, mitä vähemmän, mitä uutta? Onko jotain mistä voisi luopua? Ideoita, ajatuksia, mielipiteitä? Kaikki ajatukset otetaan lämmöllä vastaan :) Kaikkien osallistujien kesken arvotaan paketti josta kuoriutuu Tuin tekemä projektipussukka, Lai-la-lai Yarnzin lankaa ja jotain pientä herkkua! Arvontaan voi osallistua kommentoimalla tähän postaukseen 10.6. klo 12 mennessä, kerron voittajan podcastin jaksossa 16 (ei siis 15 kuten sanon podcastissa!). Onnea matkaan!

34 comments:

Susanna said...

Tulipa vaikea kysymys! Olen tässä kohta kymmenen minuuttia miettinyt mitä toiveita tai ideoita minulla olisi, mutta valitettavasti Tuin podcasti on juuri tällaisena minusta erinomainen! Älä ainakaan jätä mitään pois, se on vastaukseni ;)

Langanlumouksen Mona said...

Musta ois ihan superkivaa jos joskus olisi joku special jakso langanvärjäyksestä ja eri tekniikoista. Esim kuinka spectlee ( kirjotetaanko se noin :D ) itse osaan semmoset perus värjäys jutut mut ois kiva tosiaan oppia jotain uutta j erilaisia juttuja siltä saralta :)

Ryyni said...

Mullakaan ei kyllä mitään suuria parannusehdotuksia ole, kun tämä on tällaisenaan just hyvä! Mutta jos jotain, niin ehkä enemmän haluaisin nähdä juttuja neulekirjoista. Niitä taitaa kyllä olla tulossakin... Ja lankaa, sitä ei voi olla koskaan liikaa. :)

Anonymous said...

Tuin kutomossa on parasta juuri se, että välillä haetaan eteiseen unohtuneita projekteja :) Tulee oikeasti se tunne, että olisin vastakkaisella tuolilla neulomassa ja höpöttelemässä kanssasi.

Podcastiin voisi lisätä sellaisen "viikon aarre"-osion, jossa esittelisit yhden aarteen, jonkun ihanan vyyhdin stashista, kivan neuleen, ihanaa itsekehrättyä tms.

Kiitos taas kivasta jaksosta ja neuleseurasta!
-Miiaw (ravelrysta)

Drucilla said...

Kysytpä vaikeita. Tykkään podcastista ihan sellaisenaan ja kirjaosiokin jo tuli mukaan niin ei sitäkään voi toivoa lisäksi. Hmmm. Jos nyt jotain yrittää keksiä, niin lisää juttua Laika-langoista ja/tai langanvärjäyksestä olisi kiva kuulla.
Erinäiset häröilyt on ihan parasta, ihan kuin olisi neuletapaamisessa. :)

Anonymous said...

Todella vaikea kysymys, kun tähän asti kaikki on ollut kivaa. Monipuolista kuin elämä. Jatka vaan samaan malliin, äläkä ota paineita ;o)

-Heli-keiju (Ravelrysta)

Lammas said...

Viihdyn podcastin seurassa todella hyvin jo nytkin, joten on vaikea antaa mitään vinkkiä. Lankavaraston vanhoja aarteita voisi tietysti aina välillä esitellä tarkemmin.

enkulin käsityöt said...

Olen viihtynyt täällä loistavasti, joten vaikeaa antaa vinkkiä

Seija Piirainen said...

Kiitos ihanista podcasteistasi! Just tarpeeksi rentoa meininkiä! Mutta koska olen luonteeltani tosikkko, niin haluaisin selvennystä näihin "solid, semi solid jne" termeihin. Te jotka tiedätte langoista niin paljon , termit ovat teille tuttuja, mutta minulle joka en kehrää enkä värjää, termit ovat outoja. Voisinhan minä ne googlatakin, mutta lankanäytteiden kera oppi menisi paremmin perille.

Jessika said...

olen vasta löytänyt podcastit sekä blogin, niin toiveita ei vielä ole :)

meianna said...

Ei mitään vähemmän, siun podcasti on ihanan rönsyilevä ja on ihanaa kun nuo tein eläimet aina osallistuu, itsellä kun on vain hoidokkeja eikä omia lainkaan. Oli kiva, kun Runokin vihdoin uskalsi estraadille! :)

Kalisteluja yhtä rennolla otteella jatkossakin ja lisää erilaisia vaihtojuttuja, mikäli vaan rahkeet riittää niitten kasaamiseen kun se kuitenkin vaatii aika paljon enemmän. Ja tuo kirja juttu on kanssa kiva, vilahtelee vinkkejä itsellekin etenki ku Laika on tollane spesialisti.

Kaikkea hyvää teille!! :)

Haiku said...

Pidän podcastistä ihan sellaisenaan! Se ei "esitä" mitään, vaan on ihanan aito ja siitä tulee hyvälle mielelle! Suurena kissaihmisenä pidin moukujaisen esiintymisestä kameralle tässä uusimmassa jaksossa :D ihana pikku kisse. :) Olette ihania, ja teidän yhteisjaksot ovat aina niin kivoja :)

Hanne said...

Täällä kans tykätään tuin kutomon nykyisestä menosta. Sopivasti kaikkea! Lankoista olisi kiva tietää enemmän, kun varsinkin minä satun olemaan niin sanotusti novitaneuloja.. Ja haluttais avartaa lankamaailmaa :D

Lankakeiju said...

Minustakin Tuin kutomo on hyvä juuri tälläisena kuin se on nyt. Eniten tykkään kaikesta neuleisiin liittyvistä jutuista ja kirjavinkit on kans kivoja. Mitään uutta en osaa ehdottaa, mutta mitään en ottaisi poiskaan.

Anonymous said...

Oon tykännyt nykyisellään. Neuleet (ja langat ja neuleohjeet) on hyvä olla pääasiassa, mutta tykkään esim. ompelu-, kirja- ja neulekirjaosioista.

MaarianLangat (ravelry)

Anonymous said...

Tuin kutomon podcast on mukavaa seurattavaa neulomisen lomassa! Itseäni kiinnostaa eniten teidän neuletyöt ja lankajutut. Minusta on kiva seurata töiden editymistä, eikä valmiita töitä siis tarvitse olla joka kerta esiteltävänä. Kirjajutut ovat myös kivoja, mutta ehkä ne voisivat olla omina jaksoinaan..? Näin niistä erityisesti kiinnostuneet voisivat niitä katsoa ja jaksot pysyisivät napakan pituisina.

Saija Nieminen said...

Mä olen näköjään ollut nenä niin kiinni kirjoissa, että en ollut huomannut uutta jaksoa kuin vasta nyt :) Kirjavinkit on minusta ainakin ihan kivoja. Lisäksi toivoisin että Laika ehtisi useammin mukaan vidoissa (toki Tui olet ihan viihdyttävä yksinkin). Itse pidän videoissa pienestä sekavuudesta, koska se on tietyllä lailla kotoisaa eikä tunnu siltä että olisi liian tehtyä Esim kun ei ole liikaa metitty tunnutte tosi luontevilta ja omilta itseiltänne :)

Maijusha said...

Minä oon nyt monta päivää koittanu miettiä, että mitä vois olla enemmän tai uutta. Kaikki palaset vaan tuntuu olevan niin hyvin paikoillaan, ettei ehdotettavaa meinaa löytyä. Podcastissa on mukavasti vaihtelua roadtrippeineen ja muine ekstrapätkineen ja lievine sähläilyneen, etten muuttais mitään. Lankojen, varsinkin Laikalankojen runsaammasta esittylystä en tosin pahastuisi.

Mari said...

Erityisesti toivon, että Tuin kutomo säilyy entisellään :) Vaikka sinun ansiostasi löysin neulepodcastit (KIITOS!), niin toivottavasti blogi säilyy entisellään. Eri tilanteisiin sopii erilaiset tavat pysyä kärryillä neulemaailman ja neulojien kuulumisissa. Ihan erityisesti tykkään lukea villasukista. Podcasteissa taasen olen tykännyt ihan erityisesti kirjaesittelyistä. En muista, oletko blogissasi esitellyt kässäkirjojasi, mutta kiva olisi joskus niitä nähdä täälläkin. Samalla voi vaikka muistaa, että minullahan on tuo kirja hyllyssäni :) Niin kävi jo kerran podcastisi ansiosta ja kaivoin unholaan unohtuneen Cookie A:n kirjan esiin :D

Sanni S. said...

Se kirjavinkkaus! Oikeastaan kaikista jännistä asioista voi vinkata! :)

adelheid said...

Hei,mä toivoisin sellaisen special feature pätkän tatskoista! Laikan olkapäässä vilkkuu koko ajan muttei nää kummiskaan kunnolla... Eli jos sais tarkempaa kuvaa ja vaikka tarinaa niiden tatskojen takaa :)

Alcyone said...

Värjäyksestä ja kehräämisestä olis kiva saada tietää enemmän. Olisi kiva jos vaikka videoisitte värjäys ja kehruu prosessia :)
Muuten älkää ainakaan jättäkö mitään pois! Ootte molemmat tosi ihanan oloisia ja sellanen "sählääminen" mitä joskus tapahtuu on vaan hauskaa ja tuo eloa podcasteihin. Paljon kivempi katsella sellasta aidon oloista meininkiä :)

IINU said...

Minäpäs pistän tähän kanssa toiveeni!:)
Koska Tui olet niin kovin aktiivinen tuolla Ravelryn maailmassa, niin voisit joka jaksossa (tai vaikka parin viikon välein) poimia esim. top 5-listan uusimmista ilmestyneistä ohjeista.
Sinne tulee koko ajan niin paljon uutta, että tällainen hyvällä maulla koottu kooste olisi aivan huippua...se nääs huolettaa, että jotain huippuihanaa lipsahtaa kerrassaan huomaamatta!
Oletkin kyllä aina silloin tällöin vinkkaillut uutuusohjeisiin joka on ollut minusta mielenkiintoista! :)

Ja Laikalle terkkuja! Teidän yhteisjaksot ovat suosikkejani, koska teillä on niin kiva tunnelma siellä keskenänne kun jutustelette kameralle...jatkakaa siis vaan samaan tyyliin! ♡
Vinha said...

Mitä nyt ideana tuli mieleen niin ns. "Niksi-Pirkka"-osio, kun vähän neuloneena mielellään kuulisi kaikista pienistä nikseistä neulomisessa, mikä voi mahdollisesti auttaa ongelmassa X, tai muuten vain helpottaa elämää. Niitä kokemuksen tuoneita juttuja :) Ei välttämättä itse näyttämällä, vaikka vain vinkkikin johonkin hyvään tutorialiin tms mikä on ehkä tullut joskus vastaan. Tietysti ikinä ei ole puutetta HD-laatuisista lähikuvavideoista missä näytetään esim. silmukoiden poimiminen siististi tai jotain muuta vastaavaa. :)

Sitten yksittäisenä asiana on aina tietenkin kiva ja mielenkiintoista nähdä millä tyylillä ihmiset neuloo oikeaa ja nurjaa.

Pia said...

Kun se on vaan niin hyvä just tällaisenaan! Hmm, jos jotain olisi pakko ehdottaa niin mite olisi "ei mee ku strömsössö"... Mulle ku käy luvattoman usein niin..

Monica said...

Kauan mietin tätä, mutta... en mä keksinyt mitään muuta kuin värjäyksestä jotain videon pätkää olis kiva nähdä. Tykkään teidän podcastista sellaisenaan, rento ja luonteva ote!

nekkis said...

Määää oon unohtanu vastata! Mä haluaisin vähemmän leffoja ja sarjoja, enemmän käsityöhölöä ja vaikka sit niistä neulepodcasteista asiaa jos kertoo mitä on kattonu. Mutta tiiän että oon ainakin lähes yksin näkemykseni kanssa ;) Ja sit mä haluisin arvontapalkinnon! JEE!

Anonymous said...

Olen ihan koukussa näihin jaksoihin. Mukavaa katsottavaa neulomisen lomassa. Meitä aloittelija neulojia on varmasti muitakin seuraajina joten vinkkejä helppoihin huiveihin jos sattuu sellasia eteenne tupsahtamaan.Kirja jutut saisi olla ehkä vähän lyhyempiä.

stricker said...

Ai vitsi, mäkin oon unohtanu vastata. Hyvä kun muistutitte uudessa jaksossa. Mitään ei saa laittaa pois 😄😄. Hyviä ideoita on jo tullu paljon, tatskat kiinnostaa muakin ja koska Tui on ollu jo vuosikausia mun jonon ykköspidentäjä ja jonoa on kiva aina kasvattaa lisää eli vinkkejä uusista ohjeista olis kiva kuulla. Vaikka jos jotain uusia ohjeita hyppää jonoon kärkipaikoille tai muuten vaan erityisen kivoja uutuuksia. Roadtripit, lenkkifilmit ja kaikki muutkin välipätkät on kivoja ja poikien puuhanurkka ja muutkin eläinkuvat ja jutut on tietty aina kivoja

Laikalle terkkuja täältäkin, kiva kun oot monessa jaksossa mukana. Teidän yhteisjaksoissa on kiva fiilis, vaikka tykkään tietty niistäkin jaksoista, joissa Tui on yksin.

Ja Nekkistä ei tartte kuulla eli leffa- ja sarjajuttuja ei voi koskaan olla liikaa 😈. Mä tykkään myös kovasti kirjaosioista, sekä käsityöaiheisista että muistakin.

Mä en linkkaa ikivanhaan bloggerin blogiin kun se on ihan kuollu, mut tuskin kovin montaa neulojaa tällä samalla nikillä vastaa 😉

Anonymous said...

Tykkään jaksoista jossa on vaan tui, jotenkin pystyy jotenkin keskittyy samalla neulomiseen paremmin. Ei ole liikaa sähellystä. Mut ihania jaksoja. Tykkään myös kun esitellään kirjoja. Ja koirulit on ihania, etenkin kun aina taustalta kuuluu niitten touhumis ääniä. hiirulainen90@gmail.com

Johanna H said...

Aiemmissakin kommenteissa toivottiin lankojen värjäämiseen liittyviä videoita. Ihan joku värjäys for dummies osio olis kiva, sillä kiinnostusta (ja valmiiksi ostettua lankaa) löytyy mutta, mutta, mutta... Toinen asia mikä blogeista ja podcasteista aina käy ilmi on neulomisen sosiaalinen puoli, en oikein tiedä miten sitä saisi videolle jalostettua, mutta olisi kiva kuulla vaikka jotain tarinoita miten olette tutustuneet toisiin neulojiin, neuleleireistä, kohtaamisista esim Stephen Westin kanssa (miten pitää itsensä kasassa ja olla kiljumatta ja hyppimättä paikoillaan..? :D ) jne. Niin ja ehdottomasti lisää mäyräkoiria, mäyräkoiria ei ikinä voi olla liikaa! <3

LillaFii said...

Ensinnäkin, tykkään podcastista paljon nykyisellään. Tykkään kaikesta sähellyksestä ja höpöttelystä.

Minusta Netflix-vinkit ovat kivoja ja yleensä olet vinkannut sellaisia sarjoja, jotka joko olen jo katsonut tai sitten kun vinkin jälkeen katson, niin katson sitten koko sarjan.

Kaikki sellaiset pienet vinkit, niksit ja tiedonmuruset ovat myös kivoja. Minäkin tosiaan kuvittelin, että baby alpakka olisi vauva-alpakkaa, mutta ei sitten.

Lisäksi kiinnostaisi tietää, että missä olette tavanneet. Tai lähinnä oletteko tavanneet käsitöiden merkeissä vai onko toinen teistä ollut ensin innostunut ja toinen lähtenyt siihen mukaan ja jos näin on, niin kumpi oli se ensin käsitöihin hurahtanut?

Purrrlnau said...

Aloin seuraamaan podcastianne keskeltä, ehkä jaksosta 10 eteenpäin. Ja nyt tämän kysymyksen myötä katsoin alkupään jaksojakin, jotta voisin nähdä podcastinne kehityksen kaaren. Ihan kaikkia en tosin ole vielä kerinnyt katsoa. Jaksoja katsoessani sain ajatuksen, että podcastinne edustaa neule/neulomis-lifestylea. Mietin oletekko rajanneet elämiinne liittyviä asioita ulos podcastista, monista asioista kun kerrotte erittäin avoimesti, mikä tekeekin samaistumisen ja kanssa elämisen helpoksi. Haluaisitteko esim. kertoa laikan ruoanlaitosta (nekkis kehui tätä taitoa!) tai esitellä kotianne enemmän, onko siellä paljon itsetehtyjä asioita ja missä tykkäätte neuloa yms. Blogissa rajaaminen on paljon helpompaa ja selkeämpää, ja esim. hupsistarallaassa aika ajoin muistutellaan tästä että ei siellä (aina) yötämyöten tehdä käsitöitä eikä lapsia vahingoitettu kuvia ottaessa (nää on ihan parhaita!). Kivaa on, että teillä on pidemmälle aikavälille suunnitelmia podcastin suhteen, esim. Aarre-vyyhti osio oli loistava. Ja olisi ihan mahtavaa jos blogi ja podcasti toimisivat toisiaan täydentävinä, eivät toistavina juttuina. Esim. Halusin heti lukea postauksen aarrevyyhti-suunnitelmista, koska podcastissa ne jäivät auki. Aihe-ehdotuksina kokemukset eri nettikaupoista ja suomalaisista lankakaupoista kiinnostavat myös, sekä teidän neulomishistorianne ja kehityksenne sen saralla. Kaikenkaikkiaan siis ehkä sanoisin, että miettikää tavoitteitanne podcastille, mitä haluatte tarjota meille, mitä toivotte saavuttavanne, mikä voisi olla kantava idea läpi kaikkien podcastienne, teemoja/ei teemoja, jne. Iso kiitos tähän mennessä julkaistuista jaksoista, teitä on ollut mahtavaa seurata ja parasta on inspiraatio ja innostus mikä podcastistanne välittyy! <3

Markka said...

Mulla ei oo mitään kehittämisideoita vaikka ihan hirveästi mietinkin! Tykkään siitä kun teidän höpinöitä katsellessa tuntuu kuin istuttais samassa pöydässä. Parasta on jos kinaatte, käh käh! No ei ehkä kinakai voi sanoa mut kuitenkin. On kunnollista kun Laika on pulassa.
Tykkään hirveästi kun puhutte sarjoista ja leffoista myös. Aijooo! Nyt keksin parannusehdotuksen. Pidä se padi mukana mistä näytät neuleita mistä puhut! :D

Ootte ihania. Moi!