Monday, March 7, 2016

Vaimolle herrasmiessukat

Jotkut projektit vastustavat enemmän kuin toiset. Yleensä ne vastustavat projektit on jotain isompia, puseroita tai neuletakkeja mutta joskus vastustaa pienetkin neuleet. Kuten nämä sukat.

malli: Gentleman's half hose in ringwood pattern
lanka: Lang Yarns Jawoll superwash solids & Opal uni 4ply, 104g
puikot: 2,25mm
Lanka on jotain ikivanhaa vaihtopaketista saapunutta Laikan varastosta. Laika heti tiesi, että tahtoo näistä herrasmiessukat Knitting Vintage Socks-kirjasta ja josssain vaiheessa lupasin ne sitten hänelle neuloa. Aloitin näitä viime vuoden tammikuussa ja koska sukan varsi on aika pitkä, Laika tahtoi näihin tubular cast onin jonka teki itse (minen jaksa!). Minä sitten posottelin sukan valmiiksi ja kun käskin vaimon sovittaa valmista sukkaa, todettiin, että sehän silti kiristää luontireunasta.


Sukka hautautui jonnekin ufopinoihin ja mietin välillä, että se pitäisi vaan kaivaa esiin sieltä ja purkaa aloitusreuna ja tehdä neulottu päättely. Mutta tätä ei kummasti tapahtunut itsestään vaan piti ihan ottaa asiakseen. Lankalaatikon Wip kuukaudessa-projektin ansiosta kaivoin nämä(kin) esiin ja pistin laikan purkamaan aloitusreunan ja tein uuden pättelyn. Tällä kertaa se on sopiva!


Ja joo, nää on otettu sillä samalla kertaa nää kuvat kuin noi muutkin. Pahoitteluni mutta ei vaan ole lusikoita kuvata uusiksi. Plus Laika tahtoi sukat heti käyttöön. Olivatkin jo käytössä ja oivat mikä lämmittää neulojan sydäntä kovin. Toinen sukka neuloontui noin kolmessa päivässä siitä huolimatta, että tein siihen väliaikaisen virkkausaloituksen. Eli yhteensä näihin ei neulomisaikaa kauheasti saatu uppoamaan mutta uinumisen ansiosta valmistuminen kesti yli vuoden!

No comments: