Thursday, March 3, 2016

Kolme metriä ainaoikeaa

Bongasin alkuvuodesta Instagrammista erään suunnttelijan kuvan jossa hän etsi uudelle mallilleen testineulojia joten kipaisin heti hänen ravelryryhmäänsä etsimään lisätietoja ja ilmoittautumaan vapaaehtoiseksi testineulomaan. Ja onni oli puolellani ja sain kunnian testineuloa. Yemaya neulotaan 3 värillä sukkalankavahvuisesta langasta ja koska en osannut valita, levitin lähes kaikki sopivan paksuiset langat sängylle valintaa varten. Löytyikin useampi vaihtoehto joissa kaikissa oli vähän erilainen viba värien suhteen mutta sitten päädyin vähän tummempaan sävymaailmaan mihin ehkä yleensä kallistun.

malli: Yemaya
langat: Keesi Ultrasock, Lanitium ex Machina BFL sock twist & Orangejello's Hand-Dyed Yarns and Fibers 100% SW Merino, 236 g
puikot: 3,75 mm
Tähän malliin yhdistyi ne mitä rakastan. Värit, raidat, pitsi ja ainaoikea. Ohje on hyvin kirjoitettu, tätä huivia oli mukava neuloa sillä koko ajan tapahtui sopivasti. Raitoja, välillä pitsiä, sitten taas raitaa. Koko ajan neulotaan vain kahdella värillä joten keriä ei mitenkään älyttömästi pyöri käsissä. Sanoisin, että tämä on ihanneohje niille ihanille kerille sukkalankavahvuudessa joita et ehkä raaski neuloa syystä tai toisesta sukiksi.


En olisi uskonut, että valitsen nämä värit jotka huiviin sitten lopulta valikoituivat. Ehkä vähän tummempi skaalaltaan kuin mihin yleensä kallistun mutta tästä tuli aivan täydellinen näin. Olisin ehkä voinut ottaa hieman pienemmät puikot sillä neulos on makuuni ehkä vähän turhan löysää mutta eipä tuo menoa haittaa.


Tästä huivista tuli valtava. Ja olisi voinut tulla vielä isompikin, alkuajatukseni, että neulon tuota viimeistä pitsiä niin kauan kuin lankaa riittää mutta kun olin toistanut pitsikaavion ensimmäisen kerran ja mittasin huivitekeleeni niin se oli jo lähes 2,6 metriä. Joten jätin suunnitelmani sivuun ja neuloin seuraavaan sopivaan kerrokseen jossa päätellä ja nyt tällä on mittaa vaivaiset 3 metriä. Ja ei, huivia ei pingoitettu äärimmilleen koska sitten se olisi jo naurettava.


Kuvat on otettu sillä samalla kerralla kuin edellisen päivityksen neuletakki joten värit ovat mitä sattuu! Suunnatkaa kärttyily siltä osalta Laikalle!

No comments: