Monday, February 29, 2016

Mahonkinen Dahlia

Tämä on niitä projekteja joista voi sanoa, että vihdoinkin on valmista, blokattu ja kuvattu. Sillä tämän projektin neulominen alkoi jo vuoden 2013 heinäkuussa. Silloin heti putkeen neuloin selän pitsiosuuden jonka jälkeen sain muistaakseni toisen etukappaleen neulottua mihin tilaan tämä neule jäikin pitkäksi aikaa.

malli: Dahlia Cardigan
lanka: Jaeger Matchmaker Merino 4ply, 475g
puikot: 3,75 mm
Tuo selän pitsiosuus oli ihana neulottava mutta nuo etukappaleet. Voi huoh! Tylsääkin tylsemppä. Mutta vielä tylsempää oli neuloa hihaa ja huomata, että hihasta tulisi aivan liian iso. Eikun puikot irti ja uusiksi. Päädyin tekemään niin, että silmukoin 10 silmukkaa molemmilta puolin ja sitten neuloin lopuilla silmukoilla hihan normaalisti ohjeen mukaan.


Tästä tuli kuitenkin aivan lemppari. Valmistakin tuli viimein, jo viime vuoden puolella lokakuussa itseasiassa mutta kuvaaminen vaan jäi odottamaan sopivaa hetkeä. Joka oli vasta nyt helmikuun lopulla. Kuvissa värit ovat sitten ihan mitä sattuu koska Laika oli edellisenä päivänä  kuvannut lankoja ja valkotasapaino oli jäänyt sen jäljiltä vääräksi ulkokuvausta ajatellen. Mutta eiköhän noista nyt näe kuitenkin, että ihana vaate! Sopiva kääriytymiseen, merinoa oli mukava neuloa ja tästä tuli yksi vaatekaappini go to-neuletakeista. Lanka muuten on aikoinani ensimmäinen nettiostokseni ja olikin aika saada se pois varastosta!

Ja kiitos paljon kaikesta palautteesta koskien podcastia, olen siitä valtavan iloinen ja hieman hämilläni kaikista kehuista :) Jatkoa tulee varmasti, ajatus on jatkossa tehdä uusi jakso kerran viikossa, luultavasti niin, että loppuviikosta on aina uusi jakso katsottavana!

3 comments:

enkulin käsityöt said...

Kaunis neule. Upea tuo selän pitsi. Kyllä kannatti olla sitkeä ja tehdä valmiiksi. Tykkään myös väristä. Todella upea.

TiinaV said...

Upea Dahlia! Nyt alkoi kutkuttaa tämä malli. Seuraava 10-vuotisprojekti?

alarwyn said...

Ah, tosi ihana takki tuli! Varmasti kaiken tylsistymisenkin arvoinen. :D