Sunday, November 15, 2015

Autistikotelo

Kun Veeran Huivileikki-kirja ilmestyi, monen muun tavoin katsoin, että Kappa nyt on ainakin sellainen neule jota ei tule neulottua ikinä. Sitten meni hetken aikaa ja alkoi ilmestyä ihania toteutuksia. Ja jotenkin kummasti se hyppäsi itselläkin puikoille.

malli: Kappa
langat: Hopeasäie Jemina, Hopeasäie Pitsi & Colourmart extra fine merino 2/30MN lace weight, yht 177 g
puikot: 2,75 mm


Aloitin tätä jo huhtikuussa ja neulominen eteni vähän puhdeissa. Välillä neuloin pelkästään luennoilla, kesällä rutistin toisen värin kokonaan parissa viikossa neulomatta mitään muuta mutta sitten tämä taas jäi ajelehtimaan. Kolmantena värinä ollut Colourmartin Merino oli kuin ompelulankaa ja tuntui, että ei lopu ikinä. Ja sitä jäikin, ei vaan kestänyt riittänyt sen kaiken neulomiseen. Mutta mittaa tälle tuli silti hyvin ja on juurikin sopiva.


Projektinimi tulee Laikalta joka kokeili Pelagian Kappaa Turun Neuleretriittipäivässä keväällä ja kokemus muistutti kuulemma Temple Granidin ajatuksia joten nimeksi valikoitui autistikotelo. Koska tuohon on parasta mennä sisään kokonaan ja olla turvassa. Siellä on kuin kotelossa!

Mutta tosiasiassahan tämä on paras monipuolineule mitä olen ehkä ikinä neulonut. Toimii kaulurina, toimii huivina, toimii kotelona. Ohut lanka, alpakka ja silkki sekä merino ja bambu takaavat, että neule on kevyt mutta todella lämmin. Täydellinen siis.

Kappa on neule jota ei monikaan ole neulonut vain yhtä. Ja ei tämä minullakaan jää yhteen, toiseen on varastosta poimittu langaksi Malabrigon Lacea kolmessa värissä. Tällä kertaa kyllä aion neuloa 3 mm puikoilla, tätä aloittaessa ei vaan löytynyt yksiäkään moisia. Mistä syystä tämä ei tainnut olla ihan sitä kahta metriä pitkä mutta eipä tuo haittaa lainkaan.

2 comments:

Emma said...

Mie oon samoilla linjoilla edelleen, tätä en neulo ikinä :D Ehkä.

Kaunis on kappasi.

MiunMaun said...

Olin justiinsa samaa mieltä: Tätä en neulo. Kappas vaan, mitähän mulla on nyt puikoilla...
Sun Kapasta tuli tosi kiva!