Sunday, June 7, 2015

Walpole

Joskus ihanatkin neuleet jäävät ajelehtimaan wip-kasoihin ja unohtuvat sinne, milloin mistäkin syystä. Niin kävi Walpolelle jota aloitin jo viime vuoden maaliskuussa. Reippaasti neuloin kroppaosan valmiiksi ja sitten se jäi kaikenlaisen muun neulomisen jalkoihin.

malli: Walpole
lanka: Rowan Rowanspun 4ply, 287g
puikot: 3,5mm

 Innoitus tähän projektiin lähti oikeastaan tarpeesta, vaatekaapista puuttui simppeli neuletakki johon kääriytyä ja joka kävisi kaikenlaisten vaatteiden kanssa. Lankahan oli hankittu vaihtokaupan kautta Talsulta jo 2012 joten oli jo aikakin ottaa se puikoille.

 Malliksi valikoitui Walpole joka on ohjeessa tehty Brooklyn Tweedin Loftista jota en koskaan ole nähnyt taikka hipeltänyt mutta kuulemani (lukemani) perusteella arvioisin, että se vastaa aika hyvin tätä jo lopetettua Rowanspun 4plytä.


Lanka toimi tässä vallan hyvin, harmittaa vain kun tätä ei saa enää kuin muiden neulojien destasheista. Koska tykkään tästä valtavasti mutta luulen, että Holstin langat täyttävät tämän jättämän aukon lankalaatikossani. 

 Takki venähti jonkin verran kastelussa mistä syystä olin iloinen, että kuuntelin itseäni ja jätin hihat vähän ohjetta lyhyemmäksi. Ainut modaukseni ohjeeseen olikin luoda hihoihin vain noin puolet silmukoista ja lisätä sitten ohjeen aloitussilmukkamäärään hissukseen ja neuloa ne pari tuumaa lyhyempinä. Kuten kuvista näkyy, jos nämä nyt olisivat vielä pidemmät niin olisivat varmaan polvissa asti.

Kyllä kannatti hillota tätä lankaa ja sinnillä vaan rutistaa neule valmiiksi vaikka loputon hihojen neulominen kyllästytti ja pahasti. Koska tästä tulee varmasti yksi luottoneuletakeista ensi talvena.

No comments: