Saturday, April 4, 2015

ihan ite tein!

Suhteeni Anteroon on tämän vuoden puolella aktivoitunut todella paljon ja kuluneen viikon aikana olenkin saanut valmiiksi peräti kaksi lankaa!


Ensin valmistui tämä omasta padasta noussut BFL-silkki jota olen tainnut vilauttaakin täällä blogissa jo aiemmin. Ensimmäinen värjäykseni uunissa, ei tullut ehkä ihan sellaista kuin ajattelin mutta nättiä silti!
 Katsoin uudestaan, ajatuksella, Sarah Anderssonin navajointivideon ja sain viimein kiinni siitä miten navajokertaus tulee tehdä jotta siitä tulee nättiä lankaa. Olen todella iloinen koska tykkään siitä kertaustatapana mutta tähän mennessä se ei ole oikein onnistunut vaan lankaan on jäänyt rumia kohtia. Nyt ei jäänyt!  Strategiset mitat hänellä ovat 215 metriä ja 100g kolmisäikeisenä. Isona hänestä tulee sukat.

 Toisena lankana valmistui jo viime vuoden puolella aloitettu polwarth. Tämäkin on värjätty omassa padassa ja värin nimi on Doctor & Vincent, Doctor Who-fanit ymmärtänevät mistä on kyse. En yleensä ole sinisen ystävä mutta hiljallee se(kin) on alkanut hiipiä väripalettiini.

Tästä tein kaksisäikeistä ja kehräsin ihan miten sattui huvittamaan joten värit sekottuivat jonkin verran koko matkalta mutta välillä on ihan sinisiä pätkiä ja välillä ihan keltaisia. Polwarth on lempikuitujani sillä sitä on ilo kehrätä ja se on pehmeää ihoa vasten. Tästä onkin suunnitelmissa tehdä jonkinlainen kauluri kunhan löydän sopivan mallin. Strategiset mitat tällä ovat 266 metriä ja 100g.

Nyt rukin rullalle menee tätä ihanaa väri-iloittelua.

Kaksisäikeistä hänestäkin tulee, aika ohueksi lähti säie muodostumaan. Pohjasta ei ole varmuutta mutta Into the Whirledin kuitu hän on ja värin nimi on Irohamomiji.

2 comments:

A-L said...

Ihania lankoja! varsinkin tuossa ekassa on upea väritys!

enkulin käsityöt said...

Upeita lankoja.
Mukavaa Pääsiäisen Jatkoa Sinulle.