Monday, January 20, 2014

Viimeinen ja ensimmäinen

Tässä ovat viime vuoden viimeinen ja tämän vuoden ensimmäinen kehruu! Kehruumojo on ollut hieman hukkateillä mutta nyt näyttäisi taas löytäneen kotiin.

kehruu

Kaksisäikeisiä molemmat, olen huomannut, että se on se laji jossa tarvitsen harjoitusta joten sitä harjoitellaan sitten. Lisäksi harjoittelun alla on paksumpi lanka (juu, kävi niin, että ensin itkee ettei saa ohutta ja sitten itkee kun ei saa enää paksua).

sidnancy

Annashilta ostin Kuitupitoisissa Fat Cat Knitsin ihanaa Syd & Nancy-polwarthia ja siitä tuli ihana muhkea vyyhti. 150 m / 140 g ja kauluriksi puhuu isona tulevansa. Värit sekoittuivat todella hauskasti, en lainkaan osannut odottaa, että lopputulos on näinkin hyvä.

bambualpakkamerino

Pienimpi vyyhti puolestaan on Lanitiumilta tullutta merino-bambu-alpakkaa joka oli kieltämättä paikoitellen haastavaa kehrätä. Toisessa kohdassa on kierrettä vaikka muille jaettavaksi ja toisessa kohdassa ei lainkaan. Mutta ihanan kiiltävää kämmekäslankaa hänestä silti tuli. 80 metriä ja 85g eli paksuhkoa!

2 comments:

-P- said...

Todella järjettömän kauniita lankoja! Olen virallisesti kateellinen kehräämisen jalon taidon osaaville. :)

Emma said...

Onpa nättejä vyyhtejä molemmat! Jos näät sitä kehruumojoa niin lähetä vähän tännekin, rukkiparka on ollut monta kuukautta unohdettuna...