Sunday, March 17, 2013

Yllätys yllätys!

Ensimmäisessä Kotoliving-lehden numerossa oli kiva konsepti esiteltynä, yllärikerästä tehdyt sukat. Ihastuin heti ja kun Lellu kyseli Kaheleissa josko joku olisi kiinnostunut vaihtamaan hänen kanssaan yllärikeriä, hihkuin heti halustani. Heti kun sain omat keräni (yhteensä 150g sukkalankaa!), tiesin, että haluan niistä polvisukat. Ja koska olen alkanut tykätä hameista, on näin talvella krooninen ongelma, että polvet palelee. Joten päätin tehdä ylipolvensukat.


IMG_0586

IMG_0588
malli: Delicious Knee highs (rav)
lanka: sekalaiset sukkalangat, 193g
puikot: 2 mm

Yllärikerät riittivät resoriin asti ja siitä sitten jatkoin omilla jämillä. Täytyy sanoa, että nää on ehkä parhaat sukat ikinä. Testikäyttö on suoritettu ja eivät valu, resorit olisivat ehkä voineet olla vielä vähän pidemmät mutta iski puutumus enkä jaksanut neuloa enempää. Mutta seuraaviin sitten lisää 5-10 senttiä niin on ihan täydelliset. Koska toiset on pakko tehdä.

Ohjetta modailin hieman. Suurimmassa koossa pohkeen osalta lisäykset olisi alkaneet liian aikaisin mun jaloille joten neuloin pidempään ennen lisäysten aloittamista. Lisäyksiä on kuitenkin ohjeen määrä ja muuten tein ohjeen mukaan.

Mutta aivan mahtavat sukat. Lisää näitä. Pitää ehkä laittaa vaimolle käteen kassillinen jämiä ja käskeä sen keriä mulle kaksi palloa jotta säilyy jännitys. Koska osa hauskuutta näiden kanssa oli se, että ei varsinaisesti tiennyt mitä tulee seuraavaksi. Sanon varsinaisesti koska saatoin vähän kurkkia.

7 comments:

Tanja said...

Ne on hienot sukat, varmasti lämmittää mukavasti! Tuo yllärikerä-juttu on ehkä paras idea pitkään aikaan, niin hienoja sukkia on porukka sillä saanut toisten jämistä. :)

Puuhapetenvaimo said...

Mageet! Ihanko vaan keritään käsin palloa ja solmulla seuraava jatkoksi? Pitääkö se keriä niin että ei näy mitä siinä on?

enkulin käsityöt said...

Wau I H A N A T

Neulisti said...

Uu, hienot sukat! Täytyy pistää malli taltee, jos ei valu. En ole nimittäin koskaan vielä löytänyt polvisukkia, jotka ei valuisi. Tahtoo kanssa!

Emma said...

Mahtavat! Mie en oo ikinä jaksanu noin pitkiä neuloakaan :D

Kisa said...

Ihanat sukat!

Vyyhti said...

Hihii, onpa hauska idea ja hauskat sukat! Mahtavaa että olet löytänyt mallin, joka myös ihan todella pysyy jalassa.