Tuesday, January 29, 2013

Väriä elämään

Vihdoin, vihdoin sain kokonaan valmiiksi ja käyttökuntoon Manun.

Ihastuin malliin heti kun Kate sen julkaisi ja se on ollut kirjastossanikin odottamassa toteutusta jo hyvin pitkään, langat ostin toissakesänä Karnaluksista ja viime keväänä se vihdoin pääsi puikoille. Ohjeesta poiketen tein takkini pyörönä ja kun se oli valmis, leikkasin sen auki. Mikä oli varsin pelottavaa. Mutta toisaalta, oli huomattavasti mukavampaa pistää neuloen sileää pyörönä kuin neuloa edestakaisin sileää noin miljoona kilometriä.

Muilta osin seurasin ohjetta. Tein taskut, vain huomatakseni, että ne olivat tarpeeksi isot parin pienen koiran kuljettamiseen joten ne purin pois. Kokeilin takkia päälleni ilman taskuja ja koska se näyttää ihanalta näin, päätin olla tekemättä taskuja lainkaan. Ehkä seuraavaan versioon. Sillä tämä takki on ihana, saatan oikeasti joskus neuloa toisen. Kuvat eivät päätä huimaa laadullaan, taattua "kuvataan parvekkeella ja huomataan kuvista, että takki on vähän rypyssä"-laatua ovat.

IMG_0357

IMG_0358

IMG_0359
malli: Manu (rav)
lanka: Maavillane löng, 468 g
puikot: 3,5 mm, 3,75mm & 4mm

Etukäteen mietin, että miten nuo laskokset sopii minun kaltaiselleni kohtalaisen rintavalle naiselle mutta ne ovat mahtavat. Eivät korosta liikaa tissejä ja sopivat minulle. Tykkään tästä kovin, tänään laitan sen ensimmäistä kertaa päälle kodin ulkopuolelle.

Tällä hetkellä on sellainen outo tilanne meneillään, että puikoilla ei ole yhtään ns. isompaa työtä. On vain muutamat sukat (kuten yllärikerästä tehtävät ylipolvensukat itselle ja jämäraitasukat laikalle) sekä hexapuffit ja Kuurankukkalapaset (jotka odottavat inspiraatiota tehdä päällyslapaset). Puikoilta kun tipahti viikonloppuna Dark and Stormy Dropsin Limasta. Yritys on kova, että pääsisin esittelemään sen teille lähiaikoina, napit odottavat postissa enkä aio sen kanssa venyttää niin kauaa kuin näiden kahden viimeisimmän kanssa.

IMG_0360

6 comments:

Tiina said...

Tää on ihana! Milloinkahan saisin tehtyä itelleni jonkun iäisyyden jonossa roikkuneista ihanuuksista :)

Veera said...

Ihana kyllä! Väri sopii sulle tosi hyvin ja pieni väri on aina tarpeen. (:

Emma said...

Manu on kyllä mainio joka vartalotyypille, ihan paras tuo keltaisen sävy! Mie tein omani Alpacasta, ja taskuihin tosiaan mahtuis ne mäyräkoirat ;D

enkulin käsityöt said...

Oi että on ihana väri.

Maikki said...

Onpas se pirteä, sekä malliltaan että väriltään :)

Anna said...

Ihana takki, ja ihana väri. Sanoinko jo, että ihana?