Monday, June 4, 2012

Herrasmiehiä

Minulla on tavoitteena neuloa kaikki mallit Nancy Bushin kirjoista Knitting Vintage Socks ja Knitting on the Road. Nyt on taas yksi pari neulottu ensin mainitusta. Piti tulla itselle mutta rullaavat nilkoista niin, että päätyvätkin Laikalle.
Lozenget
Lozenget

malli: Gentleman's socks with lozenge pattern (rav)
lanka: Lang yarns jawoll solid superwash & Hjerte 4 sock, 113g
puikot: 2,25 mm

Jostain syystä nää ufoutui ensimmäisen sukan kiilakavennusten jälkeen. Luultavasti koska (yllättäen) neulojalla oli vaikeuksia lukea ohjetta ja näissä on lukemattomia pieniä virheitä mallineuleessa. Totesin tuossa viime viikolla, että yhdistelmä humanisti ja neuloja on kyllä mahdoton. Kun ensinnäkään en yleensä lue ohjeita ja jos vahingossa luen, en mä tajua niitä!

Mutta sukat ovat taattua Nancy-laatua, simppelit mutta oivalliset. Tosin liiat isot nilkoista mulle kuten tuli jo mainittua. Koska lanka meinas loppua kesken, kantapäät ja varpaat tein eri langalla mistä tuli ihan kiva efekti. Ja onpahan Laikalla yksi sukkapari taas enemmän.

Toinen herrasmies on mun ensimmäinen valmistunut KYH-neule tälle vuodelle. Laikan siskonpoika ehdottomasti tarvitsi neulotun nallen joten melkeintäti neuloi semmoisen.


OttoOtolla on häntä!

malli: Otto (rav)
lanka: Katia pima cotton, 62g
puikot: 3mm

Otto on vähän speshul. Otolla oli murtuma toisessa jalassa (semmonen hetkuva valenivelkin kehitty siihen kuulemma, hurjaa) ja toinen jalka on siitä syystä lihaksikkaampi kun se on joutunut tekemään kaikki työt. Mutta Otto on silti ihku.

Ohje on mainio, kaikki osat neulotaan suoraan kiinni toisiinsa eikä tarvii ährätä pienten saumojen kanssa. Isoin ommeltava oli mahan alunen joka silmukoitiin kiinni. Häntä on mun oma lisäys koska tarviihan nallella olla häntä. Käyttäjäkokemuksia ei vielä ole sillä saaja ei ollut vielä Otosta kovin kiinnostunut, hämmästeli vaan kun yritin heilutella Ottoa nenän eessä.

2 comments:

A-L said...

Tosi hauska nalle! mäkin haluun tollasen:-)

Vyyhti said...

Voi mikä hurmaava karhuherra!