Monday, November 14, 2011

Elämäni miehille

Elämässäni on kaksi tärkeää miestä, isi ja pappa. Halusin muistaa tänä vuonna kumpaakin käsinneulotulla lahjalla isänpäivänä mutta en halunnut neuloa sukkia.

isälle & pojalle


Mietittyäni asiaa päädyin pipoon ja kauluriin.

Hugo Antero
malli / pattern: Hugo (rav it)
lanka / yarn: Sandnes Alpakka, 100g & Sandnes Smart, 17g
puikot / needles: 3mm

Isäni on telakkatyöläinen ja tekee suuren osan vuodesta töitä ulkona joten ajattelin, että perinteisen tyylinen kauluri voisi olla hänelle tarpeen. Langaksi valikoitui pehmeä ja lämmin alpakka joka tosin loppui hieman kesken ja koska lähilankakaupassa ei ollut sopivaa väriä, loppu neulottiin saman firman villalangalla. Sävyero on niin pieni ettei vaihtoa edes huomaa katselemalla.

Ohje oli oiva, loin tosin ohjetta vähemmän silmukoita (tähänkin). 112 silmukan sijaan tässä minun versiossani on 100 silmukkaa. Raglanlisäyksiä olisi voinut tehdä muutaman enemmänkin mutta oli sopiva näinkin. Valitettavasti ette saa poseerauskuvia koska rakas isäni oli vähän tylsä eikä suostunut kuvattavaksi.

turn a square
malli / pattern: Turn a square (rav it)
lanka / yarn: Debbie Bliss Luxury Tweed Aran, 43g
puikot / needles: 4mm

Vuosi sitten ostin kaksi kerää ihanaa tweediä tehdäkseni Pappalle joululahjaksi pipon. Pipon tekeminen kuitenkin jäi koska Pappa sairasti joulukuun alussa aivoinfarktin ja tuntui vaikealta ajatukselta neuloa hänelle myssyä kun ei tiedetty pääseekö hän koskaan enää liikkeelle. Nyt, melkein vuosi myöhemmin, hän kuitenkin liikkuu varsin itsenäisesti pyörätuolilla ja ulkoilee säännöllisesti. Joten oli tarve sille myssylle!

Malliksi valikoitui Jared Floodin Turn a Square, pienin muutoksin. Loin 88 silmukkaa ohjeen 96 sijaan koska lankani oli hieman paksumpaa kuin ohjeessa. Jätin myös raidat pois, tweed toimii niin kauniisti itsenään ettei tarvinnut raitoja. Piposta tuli sopiva ja sen koekäyttöä suunniteltiin jo tälle päivälle. Parasta palautetta mitä neuloja voi saada.

Seuraavana puikoille onkin hyppäämässä joululahjaneuleita. Mutta valmiita töitäkin on esiteltäväksi, elättelen toiveita, että huomenna olisi kuvauskelit ja saisin näytettävää!

4 comments:

Jaana J said...

Sinulla on ihanan näköinen pappa! Pipo on hieno, mutta nyt tuo miesmalli vei voiton, ihastuin heti!

Niinu said...

Samat sanat!

Emma said...

Mainioita miesneuleita :) Sympaattisen näköinen pappa!

Kaiu said...

Oikein mukavan näköisiä neuleita ja tosiaan, ihanan virkeän oloinen pappa! :)