Saturday, January 8, 2011

Kumpaankin päähän / For both ends

Olemme olleet ilman omaa kameraa jokusen hetken nyt ja hankalaa on! On niin tottunut siihen, että kuvia voi ottaa kun sattuu olemaan sopiva hetki mutta nyt tarvii miettiä ensinnäkin millä kuvaa ja sitten niitä otetaan silloin kun on kamera kädessä. Mutta onneksi ensi viikolla kotiutuu uusi kamera, Canonin eos 1000d! Eli on olemassa mahdollisuus, että blogin kuva-aineisto vähän kohenee. Mutta niin. Olisi valmiita neuleita blogattavaksi!

We have been without a camera for while now and it's not fun! I'm so used to having my own camera, that I can take pictures when I feel like it and now I need to first of all think who's camera I'm going to borrow and then just take the photos. But we are getting a new camera next week, canon eos 1000d! So there is a change that you'll see better pictures in this blog in the future.


malli / pattern: Mario beret (ravel it)
lanka / yarn: Gjestal Topp tå, 92g
puikot / needles: 5mm

Äiti valitteli päänsä palelua näillä pakkasilla ja sain tästä sopivan innostuksen neuloa hälle lämpimän pipon joululahjaksi. Kuvassa langan väri on hieman liian herneenvihreä mutta eipä tuo taida haitata. Kuulemma on sopiva ja lämmin. :)

Mom said she needs a new hat since it's so cold outside and this gave me the idea for her christmas present, she got a warm hat!

malli / pattern: Delicious knee socks ( ravel it)
lanka / yarn: Wollmeise superwash 100%, 155g
puikot / needles: 2mm

Nämä olivat tilaustyö isäni naisystävälle joka toivoi pitkiä ylipolvensukkia mahdollisimman kutittamattomasta langasta. Valitsin langaksi sitten pienen mietinnän jälkeen Wollmeisen josta löytyi hyvin toivottu musta väri. Mutta oli näissä kuulkaas neulomistakin vaikka menivätkin ohutjalkaiselle ihmiselle. Neulojaa luonnollisesti ilahduttaa kovin, että olivat sopivat ja mieluisat.

These ones were made for my dad's girlfriend who asked for long over the knee socks made with yarn that wouldn't ithc. So I chose Wollmeise 100% that also had the wanted black color. But there was soooo much to knit in these although the receiver is quite tiny. But I'm naturally happy that these fit her and she likes them.

malli / pattern: Blonde (pulswarmers) (rav it)
lanka / yarn: Coproca bolivia Alpaca coproca, 29g
puikot / needles: 2,5mm

Mammalla on nivelreuma ja hän kärsii ajoittain rannekivuista joten hän sai joulupaketissa ranteenlämmittimet. Tämä malli on ollut jonossa pienen iäisyyden, nyt sain neulottua nämä ja tarvitsee kyllä neuloa itsellekin. Ohjeesta poiketen loin 5 silmukkaa enemmän ja tein vain 5 toistoa pitsimallikertaa koska mamman ranteet ovat varsin ohkaiset ja muuten näistä olisi tullut liian isot.

This year my grandmother got her a pair of wrist warmers made in a lovely alpaca yarn. She has arthritis so I think these are nice for her. I did some small modifications for the pattern, I did cast on for 5 extra stitch and did only 5 repeats of the lace chart since her hands are quite small.


Ja seuraavaksi sitten kirjoittamaan SYTYCK-yhteenvetoa!

And now to write last the sytyck post!

No comments: