Sunday, September 13, 2009

Vaikeuksien kautta voittoon! / from fail to win!


Kun neulojan ystävällä on vaikeaa, ensimmäinen ajatus on että jotain pehmeää täytyy saada toiselle lohdukkeeksi. Kun Outi koki ison elämänmuutoksen, ystäväpiirimme aktivoitui ja pähkimme miten helpotamme hänen oloaan. Lohtupeittoa outi ei halunnut mutta sitten muistimme että olemme kaikki yhdessä ihastelleet ravelryssä nähtyä vessanmatto-babettea.

When knitter's friend has a hard time, the first thought is that the friend needs something soft and comforting. When Outi went through a rough change in life, our friend circle activated and started to think how we could make her life a bit easier. She didn't want a comfort blanket but then we remembered the bathroom rug babette we all had seen on ravelry.

Joten hullut neulojat ostavat babetten ohjeen IK:n sivuilta, opettelevat virkkaamaan englanniksi ja sähläävät urakalla. Kun tietenkään kenenkään mieleen ei tule tehdä suunnitelmaa siitä kuka tekee minkäkin kokoisia tilkkuja tai pitää kirjaa tehtyjen tilkkujen määrästä. Sovitaan vaan että kukin tekee sen kokoisia kun huvittaa ja sen verran ko huvittaa. Kuten arvata saattaa, lopputulos tällä strategialla ei ole hyvä. Ei se ollut meilläkään.

So crazy knitters buy the pattern to babette blanket at IK's web site, learn to crochet in english and mess up a lot. Nobody thought that we should propably do some planning on who does what and how much and maybe someone should keep track of the already finished squares. We just decide that everyone does what they feel like doing and how much they feel like doing. As you can quess, the end result with this strategy can't be good. It wasn't this time either.

Kun lisätään tähän vielä se että, kaksi tilkkujen tekijää asuu Saksassa ja viisi Suomessa eri paikkakunnilla ja tilkkujen lähetys on postin varassa, tulee lisää jännitysmomentteja. Saksatilkut löytyvät tiensä perille mutta kun aletaan tehdä koontimallia, niitä ei löydy mistään. Huomataan myös ettei joku (köh allekirjoittanut) ole osannut lukea ohjetta ja on tehnyt 3-kerroksen tilkkuja 4-kerroksen tilkkujen sijaan. Kokoamissuunnitelman tekijä ei ole osannut laskea kerroksia virkatuista tilkuista ja kaaos on valmis. Seuraa paljon hermojen kiristelyä, itkua ja ahdistusta. Tilataan lisää tilkkuja ja toivotaan parasta. Kaikki tämä tapahtuu salassa Outilta.

When the situation is that two of the friends live in Germany and the other five in different places in Finland and you need to ship the squares around, there is a few more reasons to be anxious. Squares from Germany do arrive but when we start making the first sketch, they are nowhere to be found. We also notice that someone (cough the writer) can't read the pattern and has been doing 3 round squares instead of 4 round squars. Laika who did the sketch, didn't know how you count rounds from a crocheted item and chaos is ready. A lot of anxiety, tears and losing your mind ensues. More squares are ordered and we can just hope the best. All this is done behind Outi's back.

Kaiken tämän jälkeen kuitenkin perjantaina annoimme Outille peiton joka on kasattu rakkaudella (ja raivollakin). Sen alle voi mennä kun tulee paha päivä. Leikkiä babette-mörköä.

On friday we did after all give Outi The Blanket which was built with love (and some rage). She can hide under it on a bad day. Pretend to be a babette monster.Kiitän osaltani muita hulluja eli Sekkokoa, Maria, Sabdaa, Laikaa, Iinaa, Linneaa ja Markkaa! Ollaan ihania ystäviä!

I thank from my part the other crazy knitters: Sekkoko, Mari, Sabda, Laika, Iina, Linnea and Markka! We are great friends!

12 comments:

helena said...

Minusta tuo peitto on just hyvä noin, tosi kivan näköinen kun siinä on erikokoisia paloja!

Eloveena said...

Oo! Onko kahvipaikkakin valittu peiton värien mukaan? On tuo istuin niin sävysävyyn ;)

Villa Lankala said...

Aivan ihana peitto:)Saajan ilmeet kertoivat kaiken...se onnellisuus paitoi läpi:)

Juju said...

Aivan ihana ajatus ja toteutuskin onnistunut! :D

Sek said...

Babettemörkökuva on niin ihana, että se oli pakko laittaa taustakuvaksi. Aina kun jurnututtaa, voi olla babettemörkö.

Meflen said...

Tosi upea! Varsinkin väreistä tykkään.

Outi said...

Aivan ihana tarina tuolla peitolla. Olette TOSI ystäviä. Hyvä te! Toivottavasti kaima jakselee siellä nyt paremmin. :)

Muriska said...

Voi Tui miten kaunis peitto! :) ihanan sait aikaan :) kyllä sietää olla tyytyväinen.. ja minähän en ala tähän EN :D

Rica said...

Ihana ajatus ja ihana toteutus!

Annepålandet said...

What a great project! And wonderful pictures!

Puputsi said...

Ihana peitto! Kyllä sen alla kelpaa köllötellä, vaikka ei lohtua tarttiskaan. Ja tsemppiä Outille!

Tui said...

Helena, joo peitosta tuli ihana kun se on tuommoinen! Tekijöidensä näköinen :D

Eloveena, sen verran valittiin peiton mukaan että päästettiin outi sohvalle :D

Villa lankala, saajan ilme kyllä oli paras palkka <3

Kiitos kehuista kaikille, tämä oli meille ystäville tärkeä projekti ja saajalle myöskin :) <3