Tuesday, September 22, 2009

Pitsiä ja palmikkoa / Lace and cables

Sain KiiihG:ltä ravelryvaihdon viime kierroksella kaksi vyyhtiä Wetterhoffin Sivillaa ja ensimmäisestä vyyhdistä neuloontui huivi.

In the last Finnish knitters ravelryswap, I got 2 skeins of Wetterhoff Sivilla and now the first one of those has been knitted.


malli / pattern: Ishbel (ravel it)
lanka / yarn: Wetterhoff Sivilla, 50g
puikot / needles: 3,5mm

Tämä oli ensikosketukseni Sivillaan. Ihana lanka, pehmoista ja neuloontui kuin unelma. Haluan tätä(kin) ehdottomasti lisää. Suunnitelmissa on neuloa toisesta vyyhdistä Ishbelin kaveriksi myssykkä (ravelry-linkki). Ishbel oli mallina ihana neuloa, en ihmettele lainkaan miksi näitä on ravelryssä neulottuna yli kolme tuhatta.

This was my first touch with Sivilla. A wonderful yarn, soft and enjoyable to knit with. I want this (as well) definately more. I'm planning to knit a beret (rav linky) from the remaining skein to go with my shawl. The pattern was nice, I fully understand why there is over three thousand of these knitted in Ravelry.

Sitten luvattu palmikko-osuus.

And then the promised cable part.


malli / pattern: Cable rolling socks, DK winter 2009 (ravel it)
lanka / yarn: Novita 7-veljestä, 140 g
puikot / needles: 4mm

Lämpenin näille sukille vähän hitaasti, eivät innostaneet lainkaan lehdessä mutta kun näin kuvia Tikrun blogissa niin tajusin että nämähän ovat ihanat paksut sukat. Ja kun sockdownin syyskuun teemana on keltaiset sukat ja laatikossa oli kerä keltaista veikkaa, hyppäsivät nämä nyt puikoille. En tiedä vielä pidänkö itse, menevät luultavasti joululahjalaatikkoon. Eli jos joku sukulainen näitä kovin himoitsee, saa hihkaista. :D

When I first saw these socks in the VK, they didn't inspire me at all but then I saw more pictures of them on Tikru's blog and I realised that these are lovely chunky socks. And since septembers theme in Sockdown is yellow and I happened to have one skein of Novita 7-veljestä in yellow, these jumped to my needles. I don't know will I keep these myself, probably I'll but them into the christmas gift stash.

14 comments:

hillanen said...

Ihania! Ihanat keltaiset sukat ja ihana Ishbel! Ihanaa!

Mohariina said...

Ishbel on kaunis ja tuo huivin väri on ihana. Palmikot on kivat tuollaisissa paksuissa lämpösukissa.

Soile said...

Oi Ishbel! Kaunis kun mikä. omani vielä odottaa muotoutumistaan. Tai siis sopivaa lankaa, sopivia puikkoja, aikaa neuloa, innostusta neuloa...

Anonymous said...

Upea Ishbel! Mulla on sama melkein valmiina vironvillasta, mutta parin vikan kerroksen neulominen tökkii kun pelkään liian tiukkaa päättelyä.

Sulla näyttää päättely onnistuneen hyvin ja tarpeeksi löysästi kun reunan pingotus on noin mielettömän kaunis. Teitkö päättelyn ohjeen mukaan ja saman kokoisilla puikoilla kuin muunkin huivin?

Marja said...

Ihanan näköinen ja värinen huivi.
Nyt pakko mennä katsomaan ravelryyn

Usimarjaana said...

Voi kuinka nätti huvi!

Tui said...

Hillanen, kiitos :)

Mohariina, niin ovat, tein ne alunperin itselle joogaan ettei varmaan palele siellä varpaat.

Soile, miulla tuo odotti ensin kuukauden pitsin neulomista ja sitten toisen kuukauden pingotusta..

Hestia, tein ihan ohjeen mukaan. Yritän aina päätellä "löysäillen" eli tehden päättelyn tarkoituksella tosi löysästi. Joskus oon käyttänyt myös paria numeroa isompaa puikkoa.

Marja :)

Tess said...

Ihana huivi ja kivan pirtsakan väriset sukat :) Mieki oon haaveillut tuosta Ishbelin neulomisesta, mutta nyt kun neulomisinto on ollut vähän heikoilla, olen päättänyt antaa huivien neulomisen olla rauhassa. Joskus sitten...

makepeace75 said...

Onpa todella kaunis Ishbel! Ja ihanan aurinkoiset sukat. :o)

xante said...

Tosi,tosi kaunis huivi ja hienot sukat:))

miumu said...

Ihan uskomattoman kaunis huivi!!!

A-L said...

Aivan ihana huivi! ja mahtava väri...

Hansu said...

Sivilla ja Silvia ovat unelmalankoja huiveihin :) kauniit sukat ja huivi! Varsinkin tuon huivin väri on niiin ihana :)

Päivi said...

Kaunis huivi, Sivilla on ihanaa lankaa käytössä, lämmintä, ei pistele. Sukissa on kivat palmikot.