Saturday, August 22, 2009

Varustautumista syksyyn / Prepairing for fall

Syksy on kohta taas täällä, sen jo tuntee kolkuttelevan ovella. Rakastan syksyä, pimeneviä syysiltoja ja syysmyrskyjä. Kohta voi ottaa taas unisukat käyttöön öisin ja iltaisin kotonakin tarvitsee jo sukkia.

It's almost fall, you can feel it already. I love fall, the darkening fall evenings and storms. Soon I can use again my sleeping socks at night and I do need socks at evenings also, the weather is getting colder.

Syksyä varten on valmistunut muutama neule. Ensinnä esittelyssä unisukat itselle.

I've few fo's for fall. First is a pair of sleeping socks for myself.

Malli / Pattern: Socks for Christy (ravel linky)
Lanka / Yarn: Lai-la-lai Yarnz Sock, 70g
Puikot / Needles: 2,5mm

Sain tilaisuuden testineuloa Lindan ihanan sukkamallin. Lankalaatikosta huuteli heti tämä Laikan värjäämä sukkalanka, se oli jo sopivasti keritty kahdelle kerällekin joten pääsin heti aloittamaan. Ihana malli, näyttää huomattavasti vaikeammalle kuin onkaan.

I got an opportunity to test knit Linda's lovely sock pattern. This Laika's handdyed sock yarn was right away screaming from my stash and since it was already wound into 2 skeins, I was ready to start. A great pattern, looks way more difficult than it actually is.Malli / Pattern: Limerick (ei vielä julkaistu / not published yet)
Lanka / Yarn: Markkalanka satunnaisesti ehkä raidoittuva, 90g
Puikot / Needles: 3,5mm

Tämä ihanuus on myös testineulottavaa, ohjetta ei ole vielä julkaistu mutta voin hihkaista täällä kunhan se tulee julki. Tästä langasta piti ensin tulla Firestarter-sukat, yksi jo valmistuikin mutta sitten toinen jäi neulomatta. Markka itse totesi että lanka toimisi hyvin huivina ja kun osuin paikalle oikeaan aikaan, sain tilaisuuden testata ohjeen johon se sopii täydellisesti. Lopputulos on ihana.

This loveliness was also test knitting, the pattern hasn't been published yet but I can let you know when it is. This yarn was supposed to be Firestarter-socks, I managed to knit one but the other one just didn't wan't to be knitted. Markka herself said that this yarn might look great as a shawl and then I got the change to test knit this shawl that works perfectly with the yarn. Love the result!

Loppukevennyksenä tarjoilemme kuvaa assareista jotka kinastelivat parvekkeella ilmeisesti tehtävän jaosta.

Here's a pic of my assistents, they fell into a small argument, probably about the job.

14 comments:

Anonymous said...

Todella hienon näköiset sukat. Houkutteleva kommentti tuo, ei niin vaikeat kuin näyttää :). Ja huivin väritys on aivan upea!

Kaisa said...

Hauskasti sopii nuo raidat tuohon pitsihuiviin.

Kaisa said...

Voi pojat mikä väri noissa sukissa!!!! (Tämän jälkeen saa arvata, minkä värinen paita mulla on tänään päällä. :) Ja mallikin on ihana.

Totta, syksyssä on puolensa, saa laittaa villaa ylle... Olen todennut, että ns. kesäneuleita mun on turha tehdä, ei niitä tule käytettyä kuitenkaan.

helmisade said...

Ah, tätä huivia ihailin jo Ravelryssä. Se on kaunis ja niin mun värinen, että olen melko varma että jossain kohtaa tuo lanka on halunnut kuulua minulle;)
Kivaa, jos vinkkaat kun ohje ilmestyy!

Villasukka said...

Syksy - siis kohta voi laittaa yöksi toiset sukat niiden tavanomaisten, ympärivuotisten päälle ;)
Ihania neuleita sulla taas, erityisesti nuo sukat, aah!

SatuK said...

Kaunis malli sukissa. Huivikin on näyttävä!

Tess said...

Ihanat sukat!

helena said...

Hienot sukat! Minä olen ottanut yösukat jo pari viikkoa sitten käyttöön, vilukissa kun olen :)

Tui said...

Anonymous, itse vähän kauhistuin kun näin sukkien kaavion mutta hyvin neulominen sujui, toisen sukan kohdalla kaavio oli jo takertunut takaraivoon niin ettei sitä tarvinnut niin paljoa.

Kaisa, niin sopivat!

Kaisa, väri on aivan ihana! Vaimon värjäämä :)

helmisade, mä sain tuon langan Markalta joululahjaksi <3

Villasukka, kiitos!

SatuK, kiitos kehuista. :)

Tess :)

Helena, vilukissa olen minäkin. Mutta iloinen siitä! Saanpahan käyttää villaa <3

xante said...

Ihanat sukat ja mahtava huivi:))

Anonymous said...

Hienot,nam,nam:))

xante said...

Ihanat:))

xante said...

Aivan ihanat molemmat neuleet:)Ja mitkä värit!!

xante said...

Jotenkin tämä eilen takkusi,enkä saanut tekstiä lähtemään..näyttää änkytykseltä nuo mun kommentit,mutta kyllä noita voi kehua miontakin kertaa:)))