Saturday, December 6, 2008

Sankarisormikkaat / Hero gloves

Ajattelin että Vorna-sormikkaat ansaitsevat oman postauksensa. On ne semmoinen saavutus.

Vorna gloves deserve their own post, these are such a achievement.

Sain Lankabaarista kaksi kerää Bovilialaista alpakkalankaa, aivan ihanaa sellaista. Alpakkalangaksi se tuntui miellyttävän rasvaiselta eikä niin karvaiselta kuin esimeriksi dropsin alpaca. Lisää langasta löytyy Ullasta Ekolanka-artikkelista. Kerät ilmoittivat heti että haluavat olla pitkät kirjoneulesormikkaat mikä aiheutti neulojassa rimakauhua, en ole nimittäin sormikkaita neulonut sitten yläasteen, kirjoneulettakaan ei ole kauheasti tullut neulottua. Mutta eihän siinä auttanut kuin ottaa haaste vastaan ja suunnitella.

I got two skeins of Bolivia alpaca yarn from my Lys Lankabaari for Ulla test, the yarn is wonderful. It feels quite greacy compaired to other alpaca yarns like drops alpaca and it's not so hairy. The yarn said right away that it wants to be long fair isle gloves which made my bit uneasy since I've knitted one pair of gloves and it was more than ten years ago and I haven't knitted much fair isle. But I had no choice than do what the yarn told me to do.

vorna


Halusin pitkät sormikkaat kun tuntuu että ranteita palelee aina ja nyt ei kyllä palele. Nää on ihanat, tuli jo käytössä testattuakin. Kirjoneulekuvio ei ole omaa keksintöä vaan löytyi netin kätköistä.

I wanted long gloves since I always feel that my wrists are cold but not anymore. These have already been test used and I love them. The fair isle chart was found from internet, it's not from my own head.

kuviot

Kaiken kaikkiaan nämä onnistuivat mielettömän hyvin. On niissä jokunen virhe jotka varmasti bongaa jos tarkkaan tuijottaa mutta eipä miuta haittaa. Eikä sormikkaiden neulominen nyt niin kauhea koettelemus ollutkaan, mielessä kutkuttelee että neuloisin lisääkin sormikkaita. Mutta lyhyempänä ja ilman kirjoneuletta, äidille voisi neuloa ihan perussormikkaat. Itse enemmänkin lapasia käytän kuitenkin.

All together these came out more than perfect. There is few mistakes that you'll probably notice if you look close enough but I don't care. And knitting gloves wasn't that horrible after all, actually I want to knit more of them! Maybe for mom, I like mittens more.

Ohje näihin löytyy siis Ullasta. Ohjetta on helppo muokata niin että tekee normaalimittaisen varren pidemmän sijaan.

Pattern for these is published in Ulla, it's coming as a ravelry download in english in near future. The pattern is easy to modifie so you can knit shorter cuff.

3 comments:

Suopursu said...

Hyvän ja lämpimän näköiset sormikkaat! Ehdottomasti saavutus! :)

joko said...

kauniit sormikkaat!

Tiina said...

Upeat! Kuulostaa aikamoisen haastavilta, sormikkaat ja vielä kuvioneuleiset. :) Mutta tulos on tosiaan kaunis ja siisti.