Sunday, August 17, 2008

merisukkia / sea of socks

sea of socks!

Merellisissä tunnelmissa etenee sukkien neulominen. Vasemmalla on Seaweed ja oikealla Poseidon. Näissä on käytetty kummassakin uusia tekniikoita, kumpikin on aloitettu ns. short row tekniikkalla varpaista ja päättely resorissa puolestaan italialaisittain Punokset puikoilla-kirjan ohjeiden tuella.

Socks on progress both oceanic, on left there is Seaweed and on right is Poseidon. On both of these, I have used new techniques; short row toe and italian cast off.

Seaweed

Seaweed-sukissa on myös eräänlainen versio ranskalaisesta kantapäästä mikä oli ihan uutta miulle. Mutta ihana uutuus, omaan jalkaan ei oikein tiimalasikantapää istu mikä on aiheuttanut sen että vierastan varpaista aloitettavia sukkia. Mutta nyt on vaihtoehto kokeiltu ja mikään ei estä enää varpaista aloittamista!

Seaweed socks also have a version of french heel which was new to my own when knitting toe up. But I already love it, short row heel doesn't suit my heel very well and it has prefented my from knitting socks toe up. But now I have an alternative and there is nothing that stops me from knitting toe up!

6 comments:

Markka said...

Anteeksi rouva, mutta miksi teillä on taas noin paljon valmista?

kaisa said...

markka sen jo sanoi ;)

Tui said...

markka, koska rouva istuu vaan persillään ja neuloo. Ja koska toinen näistä sukista on valmistunut varmaan jo pari viikkoa sitten eikä kummallakaan oo vielä paria ;D

Rouva Oranssi said...

Mistäs sen nurinniskoinranskalaisen ohjeen sit kekkasit? Sukan ohjeesta vai? Tykkään ransk kantapäästä ja tahtoisin osata sen myös varpaista käsin päin.

Mari said...

No tottahan sait sen Seaweed sock-kantapään tehtyä! Määkin purin sen varmaan 3 kertaa, mutta kyllä se vain on niiin kiva ja istuva.

Tui said...

Rouva oranssi, ohjeesta tosiaan sen löysin. Hyvä ohje on kuulemma mm Cookien Bauderlaireissa. Ja näissä seaweed-sukissa kanssa, pdf löytyy edellisestä postauksesta. :)

Mari, no kyllä minäkin purin sen kolmesti ennen kuin tajusin miten se tehdään. :D