Tuesday, May 20, 2008

Neuloja kävi ostoksilla / The Knitter went shopping

Ei ole valmista esiteltävää, olin jo päättänyt etten polkkaa ennen kuin saan drop stitch tankin valmiiksi mutta sitten tuli pieniä mutkia matkaan. Toppi on kyllä valmis mutta se pitää ottaa auki olkasaumoista ja neuloa siihen ainakin 10cm lisää pituutta. Nyt se on juuri sen mittainen että muuten kiskon sitä koko ajan alaspäin. Kun vaan saisi aikaiseksi purkaa. Ei kiinnosta. Yhtään.

I don't have anything finished to show you, although I already decided not to blog before I have the drop stitch tank done but there was some trouble on the way. It is done but I need to frog the shoulder seams and knit about 10cm more length to it. I just don't have any ambition to do that. At all.

Sen sijaan aloitin sukat! (kukaan ei varmaan ylläty tästä, sen verran paljon tässä blogissa on neulottu viime aikoina sukkia.) Sain viime vuonna sockapaloozapariltani 100g Northwoods dyeworks Merino socksia ja nyt tuo lanka pääsi puikoille, mallina on Pomatomus knittystä. Jälleen kerran olen todennut että kyllä Cookie osaa, mallia on ihana neuloa koska ohje on hyvä.

Instead I cast on for socks! (I don't think that anyone is surprised by this since socks have flooded this blog recently. ) I got 100g of Northwoods dyeworks Merino sock-yarn from my sockapalooza partner last fall and now it's been knitted into a pair of Pomatomus from Knitty. Once again I realized that Cookie does knows how to design, the pattern is fun to knit.

pomatomus

Olemme Vaimon ja karvalauman kanssa pienessä evakossa Anoppilassa ja teimme naisporukalla retken Ideaparkiin. Ensimmäinen liike oli Minimani jonne piti mennä katsomaan mitä siellä kustantaa seiskaveikka. Minä menin tapani mukaan edeltä lankaosastolle kun muut kattelivat muita asioita. Kun pääsin sinne, huomasin alekorin. Ison semmoisen. Jossa oli paljon lankaa euron kerä! Keräsin syliini kasan ja totesin että tarvitsen korin joten eikun huutelemaan vaimolle että "tuo kori! halpaa lankaa!".

My wife and our pack are at the moment evacuated to my mother-in-law's and we did a shopping trip to a local mall today. We went to the first store to check how much does 7 veljestä cost and I went ahead to the yarn section. Once I got there, I noticed a Big basket of discounted yarn, each skein cost only one euro! So I started to gather yarn from the basket just to realize that I need a shopping basket. So I shouted to my Wife "Bring a basket! Cheap yarn!" in order to get everything to the register.

säästöä

Tässä on miun osuus. 800g kotiväkeä, kilo tennesseetä, kerä ruskeaa nalle coloria, 300g metsänvihreää nallea sekä tuo yksinäinen bambukerä (sille ei löytynyt ankarasta kaivamisesta huolimatta kaveria joten ei sitä voinut jättää sinne yksinään!)

This is my share of the yarn shopping. There is 800g of Novita Kotiväki, 1kg of Novita Tennessee, 300g of Novita Nalle and one skein of Novita Nalle colori and one lonely skein of Novita Bambu ( I looked for a another skein of that but since I didn't find more I couldn't just leave it there all by itself!)

7 comments:

Markka said...

"Nää langat vaan seuras mua kotiin!"

Epistä et sä neulot niin nopeesti, sun lankavarasto sentään hupeneekin joskus :D

Nna said...

*kuolaa kateellisena lankakasaa* Miksi meidän kaupoisssa ei ole tuollaisia tarjouksia...

Lankakomero said...

Vau, mikä lankalöytö! Kannattaa ostaa silloin, kun kohdalle edullisesti sattuu. Varsinkin noista Kotiväki-keristä olen kateellinen.

Tui said...

markka, no silleen ne vähän teki :D

Saalis on kyllä hyvä, olen tyytyväinen!

Maiju said...

Huh, kun sä näytät neulovan ihan hirveellä tahdilla..! Ja blogiasikin jaksat päivittää ihailtavan ahkerasti. Kuis mä en moiseen kykene..?
Ihastelin taas kuviasi selatessani bubblea.. pidän siitä aina yhtä paljon.

Tui said...

Maiju, olen tällä hetkellä kuntoutustuella kotona joten ei ole muuta kuin aikaa neuloa. Siksi sitä kai saa paljon valmiiksikin. :)

SatuK said...

Loistava ostos! Etenkin tuo metsänvihreä lanka näyttää ihanalta. Hmm, mitäköhän poika tarvitsisi siitä syksyksi?