Sunday, May 11, 2008

Äitienpäivälahjomuksia / Mother's day gifts

Äiti oli toissapäivänä hämmästellyt mistä hänen isosiskonsa (joka on myös minun kummitätini) tietää mitä hän saa äitienpäivälahjaksi. Anne kun oli käynyt täällä kurkkimassa. :D No, salaisuus paljastui äidille eilen kun sai lahjansa aikaistetulla äitienpäivälounaalla. Äiti oli ihastuksissaan hänelle neulomastani huivista. (kuvassa poseeraan kuitenkin minä huivin kera.)

Mom's sister had asked her the other day does she know what she'll get as a Mother's day gift. Mom was understandably a bit confused since her sister said she knows but it turned out that she had visited my blog. :D Well, Mom found out herself too yesterday when I gave her gift. She loves it! yay! (it's me in the pictures, though.)

lace ribboon


lace ribboon

Malli / Pattern: Lace ribboon scarf
Lanka / Yarn: Gjestal Nagano, 100g
Puikot / Needles: 4mm

Oli oikein mukava malli neuloa ja tuntui että neuloontui kuin itsestään. Lopputulos on mielettömän kaunis ja tämä huivi pitää tehdä kyllä myös itselleni.

This is a very pleasant pattern to knit, it almoust felt that it knitted itself. The result is a amazingly beautiful scarf that I must knit for myself as well.

Mamma eli Isänäiti on neulonut minulle varmaan satoja pareja sukkia ja mielettömän määrän vanttuita sekä puseroita. Nyt kun olen uudelleen innostunut neulomaan, on ihana voida neuloa puolestani hänelle. Mamma kun on aikoinaan minut opettanut neulomaan. Koska mamma tykkää villasukista, neuloin hänelle sukat.

My grandmother ( aka my father's mom) must have knitted me hundreds of pairs of socks and many many mittens and pullovers throughout the years. Now that I'm knitting again it's wonderfull to be able to knit her since she taught me to knit when I was little. Since she likes socks, I knitted her a pair fawkes.


Fawkes

Malli / Pattern: Fawkes (malli on tällä hetkellä tarjolla vain ravelryssä / avaivable at the moment only in ravelry)
Lanka / Yarn: Gedifra cotton socks color, 60g
Puikot / Needles: 2,25mm


rowing merino

Tänne on kotiutunut lisäksi 300g ihanaista merinoa kehrättäväksi. Palleroiset poseerasivat iloisesti parvekkeella. Näistä jokainen painaa 100g ja ne tulivat Saksasta Sekkokon ystävällisellä avustuksella. Nyt kun vielä ehtisi kehräämään nämä, sotasukkia kun pitää tikuttaa ettei heti ensimmäisellä kierroksella kuole.

I got 300g of soft merino for rowing the other day. These posed happily in the balcony. There's 100g of each color and they come from Germany with Sekkoko's help. Now the only thing I need is time to spin these, I need to knit my war socks! Since I don't want to die yet.

2 comments:

jonskulainen said...

Tosi hieno huivi! Tuo malli Knittyssä ei ensin iskenyt, mutta nyt kun sen näkee eri asennossa ja eri langasta tehtynä, niin kyllä se näyttää tosi kivalta!

TiinaR said...

Kaunis ja kauniinvärinen huivi :)