Wednesday, March 19, 2008

sukkabingolotto! / sock lottery!

Kirsi kyseli sukkien neulomisesta.

Kirsi wanted know what I think of knitting socks.

Neulon paljon sukkia. Ystäville, sukkavaihtoon, isälle, muille läheisille. Tällä hetkellä on omat sukkavarastot aika vähissä ja niitä pitääkin täydentää hetinyt. Sukka ei ole välityö eikä tukityö vaan ne on Elämäntapa! Aina on puikoilla sukat, niitä on mukava neuloa ja voi valita haastavammankin mallin kun työ on kuitenkin kooltaan pieni.

I knit a lot of socks. For friends, sock swaps, my Dad, other people who are dear to me. At the moment I have only few pairs of socks and it means that I need to knit myself socks. Socks aren't something I knit when I'm between projects, knitting socks is a way of life! I always have socks on needles since they're fun to knit and you can choose something more challenging since it's quite small in size.

Tiny wishbones


Usein innostus tulee mallista, sitten töngitään varastoa josko sieltä löytyisi sopiva lanka. Yritän ylittää itseni, neuloa jotain mikä tuntuu etukäteen hurjalle ja vaativalle. Pidän palmikoista ja pitsistä, kirjoneulekin sujuu jos on pakko. Neulon kärjestä ja varresta aloittaen, ainut mistä en niin pidä on macig loop mutta silläkin neulotaan jos se on välttämätöntä.

Inspiration comes usually from the pattern, then I go through my stash trying to find the right yarn. I try to knit socks that have something that is new to me. I like cables and lace, I can do fair isle if I must. Toe up or cuff down, I like them both. Magic loop is something that I'm not fond of, I prefer knitting with dpns.


Embossed LeavesYksiväriset sukkalangat ovat suosikkejani, Katia Laine Nylon on mukava tuttavuus jota saan lähilankakaupastani. Merinosukkalankaakin kaapissa on mutta sitä en ole vielä raaskinut neuloa.

My favorites are solid colors and fingering weight sock yarn. Katia Laine Nylon is a nice yarn to knit and is sold in my Lys. I have some lovely merino sock yarn as well but haven't knitted it yet.


kool aid dyed sock yarn


Ranskalainen kantapää on suosikkini, tein sen aikoinaan ensimmäisiin englanninkielisestä ohjeesta neulottuihin sukkiini ja pelkäsin etten saa lainkaan aikaiseksi järkevää kantapäätä. Mutta sittemmin olen rakastunut siihen ja teen sen lähes aina kaikkiin sukkiin. Se tuntuu istuvan miun kantapäähän parhaiten.

French heel is my favorite, I did it first time for Monkey's that were the first socks that I knitted from a pattern that wasn't written in finnish.

En uskaltanut laskea kuinka monet sukat miulla on jonossa Ravelryssä koska niitä on..paljon. Onneksi sukat kuluvat ja niitä tarvitsee aina. Sukka on sopiva projekti otettavaksi mukaan neulontatapaamiseen ja luennolla voi neuloa sileitä/yksinkertaisella mallikuviolla varustettuja sukkia.

I didn't dare count how many socks I have in my queue since there is a lot of them. :D But socks are always needed. Socks are a perfect project to take with me to knitting meetings, and at lectures I knit stockinette/simple patterned socks.

Jaywalkers

No comments: