Monday, March 20, 2017

Girly half hose

Rakastamme molemmat Laikan kanssa Nancy Bushin kirjan Knitting Vintage Socks-malleja ja olenkin neulonut niistä useimmat moneenkin kertaan. Nyt neuloin hieman modifoiden mallin Gentleman's half hose in ringwoodin.

malli: muokattu Gentleman's half hose in ringwood pattern
lanka: Filcoana Arwetta classic & Baerenwolle BAERfoot sock, 69g
puikot 2,25mm
 Päädyin ottamaan näihin sukkiin alkuperäisestä mallista vain mallineuleen. Koska kuitenkin alunperin aikomus oli neuloa ohjeen mukaan, olin huolissani langan riittävyydestä mistä syystä tein resorit, kantapäät ja varpaat Arwetalla ja muun sukan Baerenwollella. Nyt kun tein ns normaalit sukat niin pelkkä Baerenwolle olisi riittänyt mutta näistä tuli varsin suloiset näin.Kun tämä vyyhti tuli, olin vähän pettynyt koska odotin turkoosimpaa väriä mutta totesimme, että kyllä se näinkin sukissa menee. Yllätyin kuitenkin iloisesti kun kerin langan ja aloin neuloa sitä, nämä värithän ovat ihanat! Rakastan langan specklejä ja rohkeita värejä.


En yleensä ole sinisen ystävä mutta voisin hyvinkin nähdä tekeväni tästä väristä isommankin neuleen itselleni. Neuletuntumana rakastan kumpaakin lankaa kovasti, omia Baerenwolle-sukkiani olenkin jo käyttänyt ja ne ovat käytössäkin ihanat.


Näihin sukkiin neuloin 20 kerrosta 2o, 2n-resoria, tein jälkijättöisen kantapään ja perinteisen kavennukseni varpaisiin. Laika on sukkiinsa tyytyväinen joten minäkin olen.

1 comment:

Neulisti said...

Jehna, kuin herkkua lankaa! :P