Monday, February 13, 2017

Sekoraidat

Lupasin viime vuonna, että neulon Laikalle takin koska sen ei itse tule neulottua ohuita vaatteita. Mallikin löytyi, lankakin oli ja aloittaminen vaan viivästyi. Sitten kun sain aloitettua niin neuleprosessi eteni varsin reippaasti ja jo ennen lokakuun loppua sain neuletakin valmiiksi. Napit ompelin lauantaina 11.2. Että näin.

malli: Stripes gone crazy
lanka: Zwerger Garn Opal Uni, 391g
puikot: 3 & 3,5mm

Tätä oli kiva neuloa, sitten kun pääsi yli siitä, että alkuun piti tehdä aikamoista palapeliä olkapäiden kanssa ja neuloa mitä ihmeellisiin suuntiin. Tässä mallissahan on siis contiguos-hihat ja se oli miulle uusi tekniikka. Ohje kuitenkin on hyvin kirjoitettu ja sen suhteen en kohdannut missään vaiheessa ongelmia. Eri koot on selvästi erotettu toisistaan ja ohjeesta oli helppoa neuloa.


Takin juju on erisuuntiin menevät, erivahvuiset raidat. Tein ylimääräisen raidan tuonne ylös noita tasaraitoja jotta saatiin vähän lisää pituutta helmaan koska Laikalla on tuota muotoa sen verran, että se vie pituutta. Raidat neulotaan lyhennetyin kerroksin ja se oli hauska osuus!


Kaikenkaikkiaan aivan tosi hauska neulottava, suosittelen lämpimästi! Ainoa modaukseni oli nopeuttaa hihakavennuksia koska koossa XXL hihat olisivat olleet jopa Laikalle aivan liian isot. Jotan aloitin kavennukset heti enkä neulonut ensin x senttiä sileää.


Tämä vaan odotti tosiaan iäisyyden nappeja ja kuvausta mutta nyt se on käyttökelpoinen ja hyväksitodettu! Lankaa kului yllättävän vähän, alle 400g. Kumpaakin väriä jäi ja mietinkin raitasukkien tekemistä loppulangoista.

No comments: