Sunday, January 8, 2017

Roadtrip: Ilo yarn + baskets

Joulukuussa Saloon aukesi uusi pieni lankakauppa Ilo yarn + baskets josta saa myös kahvia ja gluteenittomia leivonnaisia. Kun bongasin, etä siellä järjestettäisiin KAL Cast On-party Stephen Westin uuden Dotted Fade-huivin tiimoilta, houkuttelin ystävän ja vaimon mukaan ja lähdimme roadtripille!

Podcastin jaksossa 41 on myös pieni esittely Ilosta mutta tässä myös kuvia!


Kaupasta löytyy ihanan ihania Lystig Yarnsin lankoja kaikissa pohjissa, itselle tarttui mukaan Merino DK-vyyhti. Rakastan Lystigin värjäyksiä!


Heti ovella on iso hylly täynnä Hedgehog Fibersia, Sockia ja Skinny Singlesiä. Meillä meni hyvän aikaa tutkiessa hyllyä siellä löysimme paljon värejä joita emme ole aiemmin nähneet livenä! Muutaman pistin muistiin tulevaisuutta varten, voin niillä yllättää Laikan :)


Ihan uusi tuttavuus oli Annie Yarns, siskosten pieni käsinvärjättyjen lankojen ihanuus USA:sta. Ja nämä langat todellakin ova letillä! Ilo yarn + basketista sitä löytyi sock- ja worsted-vahvuuksissa. Tätä pitää ehdottomasti kokeilla jossain vaiheessa koska värit ovat ihanat ja en vaan voi vastustaa tuota lettiä!


 Kaupassa on myös hyvä valikoima SandnesGarnin lankoja joista olen aina pitänyt. Ilon nettisivujen kautta opin firmasta myös uutta, se on perustettu 1888 ja on edelleen yksityisomistuksessa minkä lisäksi he huolehtivat, että kaikki käytettävä villa täyttää eettiset kriteerit.

Nämä Suomi 100v-lapassetit ovat heidän oma erikoisuuteensa, naapurin suunnittelema malli yhdistyy setissä Louhittaren Luolan värjäämään lankaan ja setistä saa kahdet aikuisen lapaset. Hauska idea!


Louhittaren Luolaa puodissa olikin runsaasti eri pohjissa, vietimme myös näitä hypistellen tovin jos toisenkin!


Hedgehog Fibersilta oli kuulemma kaikenkaikkiaan tilattu 50 eri väriä! Näitä minejä olisi voinut ostaa yhden joka väriä, ihan vaan ilahduttumaan.


 Hedgehog Fibersilta oli myös DK:ta monessa ihanassa värissä!

Kotimaisista värjäreistä myös Aurinkokehrä oli edustettuna puodissa, löytyy sekä yksivärisiä että monivärisiä mahtavuuksia!

Ja kuulimme eilen, että vielä tammikuun aikana puotiin on tulossa Brooklyn Tweediä kaikikssa lankapohjissa!  Myös korien tekokursseja on tulossa! Tänne me tulemme palaamaan uudestaan ja uudestaan, menkää ihmeessä tekin!

No comments: