Thursday, November 3, 2016

Sukkalaatikon täytettä

malli: Pebbles Socks
lanka: Schoppel-Wolle Admiral R Duck, 70 g
puikot: 2,25 mm


Sain neulottua näihin sukkiin yhden vanhimmista sukkalangoistani, olen ostanut tämän kerän Turun käsityömessuilta vuonna 2010 eli oli ehkä jo aikakin neuloa siitä! Tokihan lankaa jäi vielä mutta pääosa siitä on nyt kulutettu.


Pohdin ensin, että teen ihan sileät sukat koska lankahan raidoittuu hauskasti mutta sitten muistin Mina Phillipin Beyond Vanilla socks-kokoelman ja ostin sen. Kokoelmassa on 4 mallia jotka ovat kaikki kohtalaisen simppeleitä eli nimensä mukaisesti se perussileän sukan seuraava aste.

Neuloin aivan ohjeen mukaan mutta tein näihin(kin) Fish lips kiss heelin johon olen nyt tykästynyt, neuloessa siis ainakin. Juuri naureskelin, että olen tehnyt tämän kantapään nyt moniin sukkiin tänä vuonna enkä ole käyttänyt vielä yksiäkään joten en tiedä miten se istuu oikeasti jalkaan! Ensi vuonna sitten selviää kun otamme käyttöön tänä vuonna neulotut 12 paria (muutama pari vielä puuttuu) sukkalaatikosta.

Malli oli oikein oiva, helppo ja sopivan aivoton olematta tylsä. Aion neuloa 3 muutakin mallia tästä kokoelmasta kyllä. Kaikki 4 ohjetta on sarjoitettu eri kokoihin joten ohjeilla neuloo sukat vaikka koko pesueelle!

No comments: